Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă a anunţat, vineri, în social media, că în urmă cu două zile a avut loc un control al Ministerului Sportului, care a avut ca obiect verificarea legalităţii Hotărârii Adunării Generale din 15 septembrie. Cei din comisia de control a fost “extrem de vocali”, iar documentele solicitate au fost cele care au făcut obiectul numeroaselor solicitări ale ministerului în ultimele luni, acuză FRHG.
“Nici morţii nu putem să-i comemorăm în linişte, respect şi decenţă. Marţi, 1 noiembrie a.c. tristeţea „plecării ” celui care a fost „un gigant în hocheiul pe gheaţă românesc” (n.r. – Ştefan Ionescu) - cum scrie IIHF pe site-ul ei, a fost puternic marcată de zgomotul Comisiei de control de la MS. Da, cei cinci (5) de la minister erau extrem de vocali. Mai ales o persoană, care nici nu era parte din comisie, ţipa pe culoarele clădirii. Obiectul controlului, dacă nu s-a înţeles încă de către cei care aplaudă abuzurile, este AG de alegeri din 15 septembrie a.c”, a notat FRHG pe Facebook.
“O primă problemă care se ridică în legătură cu acest control este că aspectele ”verificate” şi documentele solicitate de către MS (vezi mai jos) sunt identice cu cele care au făcut obiectul numeroaselor solicitări din partea aceluiaşi MS (solicitări din ultimele luni), în raport de care FRHG a răspuns, de fiecare dată, oferind explicaţii şi documente în sprijinul acestora. Deci, care este rostul să dispui efectuarea unui nou control, în forţă (fără nicio notificare prealabilă din partea MS) prin care să ceri ceva ce deja ai, ceva ce deja ai primit?
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
O altă problemă care se ridică în legătură cu aceste ”verificări” constă în aceea că obiectul acţiunii de verificare respectiv, verificarea legalităţii Hotărârii Adunării Generale din 15 septembrie a.c. este identic cu obiectul unui dosar înregistrat pe rolul Curţii de Apel Târgu Mureş. Trebuie spus şi faptul că, până la acest moment, instanţa de judecată nu a „rezonat” cu cei care au formulat cererea de anulare şi de suspendare a Hotărârii AG din 15 septembrie, în sensul că nu au admis cererea, ci au declinat dosarul în favoarea Tribunalului Bucureşti. Şi cu privire la acest aspect se naşte o întrebare legitimă: de ce MS doreşte să se substituie instanţei de judecată şi doreşte să ”judece” respectiva cauză?”, a precizat federaţia.
FRHG a menţionat că în perioada 2021 – 2022 a fost ”asaltată” de nenumărate controale: Curtea de Conturi, Audit extern, Audit de la Ministerul Sportului, Corpul de control al ministrului sportului. “Şi în acest caz se naşte întrebarea: care a fost motivul pentru care MS a considerat că FRHG trebuie supusă unor astfel de controale, tocmai în jurul perioadei în care se organizau alegeri la nivelul FRHG pentru ocuparea funcţiilor de conducere?
Nu în ultimul rând, este bine ca iubitorii hocheiului pe gheaţă din România să afle că FRHG a fost reclamată şi la IIHF de către un angajat al federaţiei de hochei pe gheaţă din Ungaria, pentru că FRHG nu a organizat alegeri conform aşteptărilor reclamantului!
Avem indicii temeinice să considerăm că răspunsurile la toate aceste întrebări le vom primi cel mai târziu la data de 7 noiembrie a.c., moment la care se va vedea care a fost, în realitate, miza tuturor acestor controale, verificări şi solicitări de clarificări venite din partea MS”, a adăugat forul.
FRHG a depus eforturi constante în vederea asigurării, în permanenţă, a unui climat de linişte şi echilibru în cadrul activităţii hocheistice pe gheaţă, a adăugat federaţia. “Dar, din păcate, în ultimii 2 ani, asistăm la un adevărat asalt executat de către o serie de factori care au ca unic scop destabilizarea activităţii FRHG, a hocheiului românesc. Şi, ceea este şi mai grav, acest asalt are ca efect direct distrugerea rezultatelor obţinute de către echipele naţionale ale României în perioada 2014 – 2019, precum şi anularea eforturilor depuse pentru promovarea acestui sport”, a conchis FRHG.
Alexandru Hălăucă (65 de ani) a fost reales, în 15 septembrie, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Română de Hochei pe Gheaţă. La Adunarea Generală de alegeri care a avut loc în Bucureşti, Hălăucă a fost votat de 9 dintre cele 13 cluburi cu drept de vot.
Contracandidatul său, Valentin Dragomir a primit patru voturi.
Alexandru Hălăucă este fost hocheist al Stelei, component al naţionalei României, cu care a participat la Jocurile Olimpice de Iarnă la două ediţii: Innsbruck 1976 şi Lake Placid 1980.
Marius Păun, managerul secţiei de hochei, şi Emilian Cernica (Corona Braşov) au fost aleşi vicepreşedinţi ai FRHG.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.