FC Universitatea Cluj a anunţat, miercuri, că a ajuns la un acord cu Berto, în vârstă de 28 de ani, jucător crescut de Benfica Lisabona, cu meciuri în prima ligă din Portugalia şi în Championship.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Născut în Lisabona, Berto şi-a petrecut o bună parte din juniorat la academia celor de la Benfica, una dintre cele mai importante din Europa, jucând de la 17 ani în UEFA Youth League, dar şi în liga a doua pentru formaţia secundă.

La începutul sezonului 2016/2017, Berto a fost împrumutat la Nottingham Forrest, în liga secundă engleză. A strâns 22 de prezenţe în Championship, marcând două goluri şi oferind două pase decisive.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

După sezonul bun din Anglia, Legia Varşovia şi-a dorit semnătura jucătorului şi a obţinut-o pe 10 iulie 2017. A marcat două goluri în Cupa Poloniei în sferturile de finală, contribuind astfel la calificare şi ulterior la câştigarea trofeului. În a doua jumătate a sezonului respectiv, Berto a revenit în Anglia sub formă de împrumut la Northampton, echipă care evolua la acea vreme în al treilea eşalon.

După experienţa din Polonia, portughezul a revenit în ţara natală la Vitória Setúbal FC. În două sezoane a strâns 60 de partide şi a marcat opt goluri pentru Vitória, evoluţiile constante aducându-i un transfer în China la Kunshan FC în schimbul sumei de 900.000 €. În cele trei sezoane în care a evoluat în liga secundă chineză pentru Kunshan FC a marcat 18 goluri în 66 de partide. La începutul sezonului 2022/2023 a semnat cu Henan FC, din prima ligă a Chinei, unde a jucat un an.

Berto a revenit în Portugalia în a doua jumătate a sezonului trecut, semnând cu formaţia din prima ligă Portimonense SC, unde a marcat două goluri şi a oferit două assisturi în 18 meciuri.

Prezenţe pentru echipele de juniori ale Portugaliei şi la naţionala din Capul Verde

Berto a evoluat pentru naţionalele de juniori ale Portugaliei, până la nivelul reprezentativei U20, unde are 5 prezenţe. La nivel de seniori, acesta a optat pentru a reprezenta Capul Verde, unde are o selecţie într-un amical cu Togo.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.