Candidatul republican la funcţia de preşedinte al SUA, Donald Trump, a descris ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, şi în special secvenţa de drag queens la masă, drept o ”ruşine”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt foarte deschis la minte, dar cred că ceea ce au făcut a fost o ruşine”, a declarat fostul preşedinte american într-un interviu acordat Fox News.

Întrebat ce fel de ceremonie de deschidere şi-ar dori să vadă la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 2028, dacă ar fi atunci preşedinte, Donald Trump a dat asigurări: ”Nu vom avea Cina cea de Taină aşa cum au făcut ei zilele trecute”.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Organizatorii Paris 2024 au prezentat duminică scuze catolicilor şi altor grupuri creştine indignate de un "tablou" kitsch din cadrul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice care a parodiat celebra pictură "Cina cea de Taină" a lui Leonardo Da Vinci, relatează Reuters.

Segmentul, care a prezentat un tablou ce amintea de scena biblică în care Iisus Hristos şi apostolii săi împărtăşesc ultima masă înainte de crucificare, moment de la JO în care au apărut drag queens, un model transsexual şi un personaj întruchipând zeul grec al vinului, Dionysos, a stârnit consternarea Bisericii Catolice şi a dreptei religioase din America.

Thomas Jolly, directorul artistic şi creierul din spatele ceremoniei de deschidere extravagante, a declarat că subversiunea religioasă nu a fost niciodată intenţia sa.

"Am vrut să vorbim despre diversitate. Diversitatea înseamnă a fi împreună. Am vrut să includem pe toată lumea, atât de simplu", a declarat el.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.