Înaintea primului tur al alegerilor legislative, Ibrahima Konaté, fundaşul naţionalei Franţei, a vorbit despre situaţia politică din Franţa pentru a transmite un mesaj de toleranţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Bineînţeles că mă îngrijorează, ceea ce se întâmplă în Franţa mă îngrijorează", a spus el, înainte de a se lansa într-un lung monolog, fără nicio întrerupere din partea jurnaliştilor.

"Nu putem lăsa puterea în mâinile unor persoane care vor să dezbine oamenii. Diversitatea în Franţa este punctul nostru forte. Provin dintr-o familie de imigranţi, iar când aud tot ce se spune pe reţelele de socializare sau la televizor, mass-media are un rol foarte important de jucat şi, din păcate, uneori nu îl joacă bine, pentru că se bazează pe frică. Trebuie să punem capăt prejudecăţilor şi stereotipurilor. Trebuie să fim împreună în toate circumstanţele. Când îmi văd părinţii şi locurile de muncă pe care le-au avut... Nu poţi vorbi doar despre lucruri rele, este adevărat că există întotdeauna o minoritate care va face rău majorităţii. Dar când îi văd pe părinţii mei care au avut slujbe grele ca îngrijitori sau la curăţenie, muncind la ore imposibile, iar noi nu punem accentul pe astfel de oameni care şi-au dat sănătatea pentru Franţa, mă întristez", a adăugat el.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Fără întrerupere, Ibrahima Konaté a continuat, fără nicio animozitate sau ranchiună, ci cu emoţie. "Astăzi, se vorbeşte mult despre imigraţie şi islam, acestea sunt cele două subiecte despre care vorbim mult. Trebuie să ne oprim. Mă întristează să aud astfel de lucruri, pentru că niciodată persoanele vizate nu sunt cele care vorbesc despre acest subiect. Franţa este o ţară minunată... Unii oameni sunt acasă şi se informează doar de pe canalele de ştiri, şi nu-i pot condamna pentru că uneori este complicat să judeci ce este adevărat sau fals. Unii oameni au avut experienţe private cu anumite persoane care i-au marcat pe viaţă. Pot să înţeleg acest lucru. Dar trebuie să ajungi să cunoşti oamenii, iar dincolo de aparenţe şi de culoarea pielii, există inimi. Acesta este cel mai important lucru. Nu poţi face un puzzle cu aceleaşi piese, ai nevoie de piese diferite pentru a construi ceva solid. Văd această sală (de presă), există o diversitate magnifică şi toată lumea este fericită, este o reprezentare frumoasă a Franţei", a menţionat el.

Spre deosebire de Kylian Mbappé şi Marcus Thuram, Ibrahima Konaté nu dă niciun sfat de vot pentru viitoarele alegeri. "Nu le voi spune oamenilor ce să facă, dar trebuie să fim împreună, în orice împrejurare. Viaţa este scurtă şi frumoasă, iar noi nu trebuie să fim ddezbinaţi, pentru că acest lucru va aduce numai rău tuturor. Aş prefera să ne simţim bine împreună şi să nu fim dezbinaţi".

Primul tur al alegerilor parlamentare anticipate are loc duminică, în Franţa.

Partidul Rassemblement National (RN) conduce detaşat în sondajele de opinie.

Rezultatul alegerilor parlamentare anticipate va fi cunoscut după un al doilea tur de scrutin la 7 iulie.

Emmanuel Macron va rămâne preşedinte după alegerile legislative anticipate din 30 iunie şi 7 iulie, dar ar putea fi nevoit să împartă puterea chiar cu adversarii săi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.