Departamentul Juridic al FRF a precizat, joi, într-un comunicat, că federaţia funcţionează şi a funcţionat deplin legal. Precizarea vine după ce Tribunalul Bucuresti a decis joi, într-o primă etapă procesuală, respingerea unei cereri administrative a FRF de actualizare a unor informaţii dintr-un registru al Tribunalului Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia este nedefinitivă, FRF formulând deja apel ce va fi judecat de Curtea de Apel Bucureşti, şi oricum lipsită de autoritate de lucru judecat, fiindcă nu priveşte o dispută, un litigiu, ci o procedură administrativă (necontencioasă), a menţionat Departamentul Juridic al federaţiei.

“Este lipsit de orice dubiu că FRF funcţionează şi a funcţionat deplin legal. Orice persoană interesată poate verifica în mod simplu veridicitatea acestor afirmaţii, lecturând menţiunile din Registrul Federaţiilor cu privire la Statutul FRF în vigoare, respectiv şi mandatul Preşedintelui FRF. Dezinformările lansate în spaţiul public privind “funcţionarea ilegală a Federaţiei”, “anularea mandatului Preşedintelui” etc., reprezintă afirmaţii factuale false, făcute cu rea-credinţă, şi atrag răspunderea civilă a persoanei care le emite, respectiv propagă fără verificare”, a conchis FRF.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Joi, Tribunalul Bucureşti a hotărât următoarele, într-un dosar privind “modificări acte constitutive persoane juridice”, în care petent este FRF: “Respinge cererea formulată de petenta Federaţia Română de Fotbal, ca neîntemeiată. Respinge ca inadmisibilă cererea de intervenţie formulată de către Asociaţia Clubul Sportiv Tenis Club Pamira. Admite cererea de intervenţie formulată de către Asociaţia Fotbal Club Progresul Bucureşti. Admite cererea de intervenţie formulată de către Asociaţia Fotbal Club Rapid Bucureşti (AFC Rapid). Admite cererea de intervenţie formulată de către FCU 1948 Craiova Fotbal Club SA. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Bucureşti – Secţia a V – a Civilă Pronunţată astăzi, 04.07.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.