Etapa cu numărul 4 din Turul României a avut loc, sâmbătă, pe distanţa de 189 kilometri, pe traseul Târgovişte – Moreni – Pucioasa – Vulcana Băi – Voineşti – Târgovişte, cu start şi finiş în acelaşi loc, la Casa Sindicatelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Cele două căţărări ale etapei au fost marcate de evenimente: Sultanu, unde trei ciclişti, între care şi românul Emil Dima, au reuşit să evadeze la Costişata, unde purtătorul tricoului galben, Rudolf Remki, de la Astana Qazaqstan Development Team, a căzut şi a fost nevoit să abandoneze cursa.

La intrarea în ultimii 40 de kilometri, când cei trei evadaţi aveau un avans de şase minute, Ileas Baleare s-a hotărât să îşi încerce şansa la victoria de etapă şi a setat un ritm infernal în faţa plutonului. La intrarea pe Bulevardul Unirii din Târgovişte, distanţa s-a redus la 1o secunde, iar evadarea a fost prinsă dramatic în ultimii 100 de metri.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Spectacol a fost, în etapa a patra, şi pe marginea şoselei, unde sute de oameni au aşteptat plutonul ca să-i întâmpine pe sportivi. Comunitatea de ciclişti amatori s-a adunat pe Sultanul, iar în localităţi precum Moreni, Pucioasa, Vulcana Pandele, Vulcana Băi, Tătărani, au ieşit la drum adulţi şi copii deopotrivă.

Podiumul Etapei:

Locul 1 şi tricou portocaliu, sponsorizat de Orange: SMIRNOV Ivan, Astana Qazaqstan Development Team

Locul 2 - BOWER Lewis, Equipe Continentale Groupama - Fdj 

Locul 3 - KUBIŠ Lukáš, Elkov – Kasper

Tricoul galben de lider în Clasamentul General, sponsorizat de Yopro: DOSTIYEV Ilkhan, Astana Qazaqstan Development Team

Tricoul cu buline, de lider în Clasamentul pe Puncte, sponsorizat de Federaţia Română de Ciclism: KUBIŠ Lukáš, Elkov – Kasper

Tricoul verde, de lider în Clasamentul Căţărătorilor, sponsorizat de Stay Strong: DOSTIYEV Ilkhan, Astana Qazaqstan Development Team (va fi purtat în etapa de mâine de către MAKOHON Jack, Team Skyline)

Tricoul alb, de lider în Clasamentul Tinerilor (sub 23 de ani), sponsorizat de Gebruder Weiss: DOSTIYEV Ilkhan, Astana Qazaqstan Development Team (va fi purtat în etapa de mâine de către APPELBAUM Henri Johannes, Rembe Pro Cycling Team Sauerland

Tricoul roşu, de lider în Clasamentul Sprinturilor, sponsorizat de M&Ms: WRIGHT Paul, Rembe Pro Cycling Team Sauerland

Tricoul albastru, de lider în Clasamentul Românilor, sponsorizat de Ariel: RĂILEANU Cristian, Echipa Naţională a României.

Duminică va avea loc ultima etapă de la această ediţie a Turului României, în Capitală, pe un circuit între Piaţa Alba Iulia şi Piaţa Constituţiei, cu zona de start finiş pe Bulevardul Unirii, la Biblioteca Naţională. Startul are loc la ora 09:45, iar finişul după ce plutonul parcurge de 16 ori traseul (98 de km în total), adică între orele 12:03-12:27, în funcţie de viteza cicliştilor.

După festivitatea finală de premiere a Turului României, adică între orele 13:30-16:00 are loc, pe Bulevardul Unirii, la Biblioteca Naţională, Cursa Copiilor, la care sunt aşteptaţi să participe peste 1000 de mici ciclişti.

Pentru buna desfăşurare a Etapei 5 din Turul României şi a competiţiei conexe Cursa Copiilor, se va restricţiona traficul rutier pe arterele de circulaţie aflate pe traseul competiţiei sportive, precum şi pe cele care acced către acestea, astfel:

- între orele 07:00 – 13:30, pe următorul traseu:  intersecţia Bd. Mircea Vodă cu Bd. Unirii – Bd. Unirii – Piaţa Alba Iulia (parcurgerea sensului giratoriu şi fără afectarea parcării), retur pe Bd. Unirii – întoarcere la trecerea de pietoni până în Piaţa Constituţiei (se vor restricţiona doua benzi de circulaţie) – Bd. Unirii – Bd. Mircea Vodă – parcarea Bibliotecii Naţionale.

- între orele 07:00 – 18:00, pe Bd. Unirii, ambele sensuri de circulaţie, pe segmentul de drum cuprins între Piaţa Unirii şi Piaţa Alba Iulia, fără afectarea intersecţiilor;

- între orele 07:00-18:00, pe Bd. Mircea Vodă, de la Pod Mărăşeşti până la Bd. Unirii;

- între orele 09:00-18:00 în Piaţa Alba Iulia;

- între orele 09:00 -18:00 în Piaţa Unirii;

- între orele 09:00 – 14:00 pe Bd. Unirii, ambele sensuri de circulaţie, de la Piaţa Unirii până la Piaţa Constituţiei;

- între orele 09:00 – 14:00 în Piaţa Constituţiei – pe 2 benzi pentru întoarcere dinspre Bd. Unirii .

​Brigada Rutieră va dispune măsuri de fluidizare a traficului rutier şi de prevenire a accidentelor de circulaţie. Totodată solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă, să păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate şi să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.