Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că Liga Profesionistă de Fotbal s-a grăbit să voteze împotriva principiului solidarităţii, luna trecută, însă acesta se va aplica dacă Adunarea Generală a FRF îl va aproba.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Am văzut că cei de la LPF s-au grăbit să voteze. Pe 27 mai avem Adunare Generală şi se va vota. Nu ştiu dacă le place sau nu celor din Liga I, dar Adunarea Generală este forul suprem al fotbalului românesc şi chiar dacă le va plăcea sau nu, principiul solidarităţii nu va dispărea din fotbalul european", a afirmat Burleanu.

Întrebat cum va implementa acest proiect în condiţiile în care câteva cluburi din Liga I sunt în insolvenţă şi este vorba de un contract comercial din care federaţia nu face parte, Răzvan Burleanu a spus: "Dacă Adunarea Generală va vota propunerea, acest proiect va fi aplicat. Avem toate pârghiile regulamentare să implementăm acest lucru. Eu cred că fiecare în sinea lui, dintre cei din Liga I, consideră că e un principiu echitabil. Dacă nu voi reuşi să-i conving pe cei din Liga I vă asigur că toţi cei din liga a doua sunt deja convinşi".

Răzvan Burleranu a răspuns şi criticilor preşedintelui executiv al CSM Poli Iaşi, Florin Prunea, a declarat că ideea FRF reprezintă o manevră "comunisto-securistă" pentru a învrăjbi lumea fotbalului românesc şi a făcut referiri la banii încasaţi de şeful federaţiei. "Dacă domnul Prunea crede că veniturile mele sunt mai mari decât ale lui, sunt dispus să facem schimb pentru ultimele şase  luni şi diferenţa să o investim la echipele de copii şi juniori de la Poli Iaşi", a spus Burleanu.

În ceea ce priveşte o propunere pe care ar avea-o selecţionerul Christoph Daum din ţările arabe, Burleanu a spus că este de părere că tehnicianul a avut oferte încă de la începutul colaborării cu FRF, ca orice antrenor de succes. "Habar nu am. Întrebaţi-l pe el, dar cred că a avut oferte încă de la început. Şi înainte de a veni la FRF. Ca orice alt antrenor de succes", a explicat preşedintele FRF.

Răzvan Burleanu a prezentat în conferinţa de presă de joi brandurile Liga 2 şi Liga 3, sloganul pentru eşalonul secund fiind "Marea performanţă începe aici", iar cel pentru al treilea "Echipa ta, fotbalul tău".

FOTO: frf.ro
FOTO: frf.ro

"Nu vorbim doar de o identitate vizuală, ci de impunerea unor branduri. Logo-urile sunt doar semne şi simboluri şi un ne vom referi doar la imaginea vizuală, am avut asistenţă din partea UEFA în privinţa acestui proiect. Aceste noi poveşti trebuiau să se bucure de susţinerea echipelor din liga a doua şi a treia şi am avut întâlniri cu reprezentanţii din cele două eşaloane, care au fost în unanimitate pentru susţinerea celor două branduri. Pentru un succes pe termen lung ai nevoie de consolidarea brandului", a spus Burleanu.

El a menţionat că din această săptămână vor fi celebrate toate echipele campioane de la nivelul ligilor a treia şi a doua. "E e normal să apreciem performanţa. Acest proiect a fost susţinut financiar de UEFA, costurile nu le ştim pentru că s-a lucrat cu experţi care au consolidat branduri puternice din Europa", a mai afirmat conducătorul FRF.

Burleanu a adăugat că premierul Sorin Grindeanu a promis o Ordonanţă de Urgenţă cu privire la finanţările locale pentru cluburi: "Nu există soluţii salvatoare în fotbalul românesc şi noi credem cu încăpăţânare că putem ieşi din acest cerc vicios. Cluburile din liga a doua şi a treia sunt susţinute aproape în totalitate din fonduri publice şi în două - trei săptămâni avem o promisiune din partea premierului că se va da o ordonanţă de urgenţă pentru reglementarea acestei finanţări locale".

Cluburile din Liga I au respins, săptămâna trecută, în cadrul Adunării Generale a LPF, propunerea FRF, ca din drepturile de televizare a meciurilor din primul eşalon să se acorde cinci la sută grupărilor din ligile a II-a şi a III-a. Preşedintele executiv al CSM Poli Iaşi, Florin Prunea, a declarat atunci că ideea FRF reprezintă o manevră "comunisto-securistă" pentru a învrăjbi lumea fotbalului românesc.

"În Comitetul Executiv al FRF nu s-a votat. Nu ştiu cine a făcut această propunere, este o diversiune comunisto-securistă. S-a făcut pentru că în Adunarea Generală a FRF să se spună: <uite-i pe ăştia de la Liga I, nu au fost de acord>. Apoi să se spună că e unul acolo, Prunea, care poate va fi candidat la preşedinţia FRF şi nu e de acord să vă dea bani. Persoanei respective îi cer public să iasă să spună ce face cu milionul de euro de la UEFA, care a fost dat în Congresul de la Helsinki pentru dezvoltarea fotbalului. Cu acel milion plus primele după meciul cu Feroe, de sute de mii de euro, părerea mea este că Liga a II-a şi a III-a pot face multe academii de fotbal. Nu o să se facă acest lucru, pentru că banii veniţi de la UEFA, care sunt foarte mulţi, peste zece milioane de euro pe an, nu se duc unde sunt destinaţi, ci se duc în prime persoanale, se cheltuiesc unde se cheltuiesc. Acest lucru trebuie să-l spună el (n.r. - preşedintele FRF, Răzvan Burleanu). Este o diversiune pentru a învrăjbi familia fotbalului, dar nu va reuşi. Am văzut astăzi o unanimitate, au fost păreri foarte vehemente faţă de acest tupeu inimaginabil al unuia care încasează milioane de euro şi nu dă banii la cluburi. Dar de la anul, când va fi ales noul preşedinte, toţi banii care vin de la UEFA trebuie să ajungă la cluburi", a declarat Prunea, după Adunarea Generală a LPF.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunţat, la 21 aprilie, că va propune Adunării Generale a FRF, din 27 mai, să voteze "principiul de solidaritate”, care impune distribuirea unui procent de 5 la sută din drepturile de televizare a meciurilor din Liga I către cluburile din ligile a II-a şi a III-a.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.