După ce a acordat două jumătăţi de zi de sărbătoare pentru a-şi onora campionul olimpic Letsile Tebogo şi medaliaţii de la Jocurile Olimpice de la Paris, Botswana a creat un fond pentru a permite cetăţenilor săi să doneze bani sportivilor naţionali pentru a-i recompensa, relatează L'Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Preşedintele ţării, Mokgweetsi Masisi, a decretat două jumătăţi de zi de sărbătoare legală, prima în onoarea sprinterului în vârstă de 21 de ani, care a câştigat aurul la 200 m şi argintul la ştafetă 4x400 m, iar a doua pentru a sărbători întoarcerea în ţară a delegaţiei Botswanei.

Dar guvernul nu s-a limitat la acestea. Într-un comunicat de presă, guvernul a anunţat, de asemenea, crearea unui fond pentru a „facilita contribuţiile financiare pentru a recompensa performanţa remarcabilă a echipei Botswanei”. Textul este însoţit de un număr de cont pe care cetăţenii îl pot folosi pentru a face un transfer „individual sau către întreaga echipă”.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Iniţiativa nu a fost bine primită de internauţi, într-o ţară care suferă de un şomaj ridicat (25%) şi al cărei Indice de Dezvoltare Umană (IDU) este doar pe locul 100 în lume, din 188 de ţări.

Letsile Tebogo a obţinut singurele două medalii de la Paris 2024 ale Botswanei, care a încheiat pe locul 55 în clasamentul pe medalii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.