Campioana U Banca Transilvania Cluj a anunţat, vineri, transferul pivotului american Zach Hankins, care a jucat ultimii doi ani la Hapoel Ierusalim.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zach Hankins este originar din Charlevoix (Michigan), are 27 de ani, 2.11 metri înălţime şi joacă pe postul de pivot.

Ultimii 2 ani a jucat la Hapoel Ierusalim, iar în 2023 a fost declarat MVP în campionatul israelian şi ales în echipa ideală a Ligii Campionilor. Cu Hapoel a câştigat de două ori Cupa Israelului, în dauna galonatei Maccabi Tel Aviv.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Pivotul american a absolvit colegiul Xavier, apoi a evoluat în NBA Summer League pentru Philadelphia 76ers. Nu a prins un contract în NBA, astfel că şi-a început cariera în Europa, la CEZ Nymburk. 

Ulterior, în 2020 s-a transferat la Maccabi Rishon LeZion, iar în stagiunea 2021-2022 a jucat la Birmingham Squadron, în G-League. Hankins a avut parte şi de o experienţă exotică în 2022, din moment ce a petrecut câteva luni la Mets de Guaynabo din Puerto Rico. 

În stagiunea precedentă a bifat medii de 12.5 puncte, 8.3 recuperări şi 1.5 pase decisive.

Cu U BT Cluj, Hankins va juca şi în BKT EuroCup, primul meci fiind programat în 25 septembrie, în BT Arena, cu Cedevita Ljubljana. Meciurile din tur se joacă între 24 septembrie – 29 noiembrie, după care returul va avea loc în perioada 3 decembrie – 5 februarie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.