Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a declarat sâmbătă, într-un interviu acordat Ouest-France, că inelele olimpice vor rămâne pe Turnul Eiffel şi după Jocurile Paralimpice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Ca primar al Parisului, decizia este a mea şi am acordul CIO. Deci da, vor rămâne pe Turnul Eiffel ”, a declarat ea sâmbătă, înainte de a adăuga că doreşte să păstreze şi statuile femeilor importante din istoria Franţei şi să le instaleze la Porte de la Chapelle.

Cele cinci inele au fost instalate la începutul lunii iunie pe monumentul emblematic al capitalei Franţei.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Noi inele, „la fel de mari, dar mai uşoare”, vor fi fixate „cât mai curând posibil” pe turnul de fier, deoarece inelele instalate în prezent sunt „prea grele” pentru a „rezista în timp”, a adăugat Hidalgo.

Ea şi-a exprimat de asemenea dorinţa de a instala statuile celor zece franţuzoaice care au apărut în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de-a lungul rue de la Chapelle, un „loc simbolic” din arondismentul 18 al Parisului.

"Acesta este un bulevard important care duce la Saint-Denis şi la Bazilica Regilor Franţei. Este un simbol puternic şi am discutat cu Tony Estanguet, care crede că este o idee excelentă”, a adăugat ea. 

Deşi primarul şi-a reafirmat, de asemenea, dorinţa ca creuzetul olimpic, „parte inseparabilă a Jocurilor de la Paris”, să rămână la Tuileries, decizia aparţine totuşi preşedintelui ţării, întrucât locul este proprietate de stat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.