Primarul comunei Slobozia Conachi, Emil Dragomir, afirmă că 63 de persoane din localitate au fost deja evacuate din comuna grav afectată de viituri, iar sâmbătă după amiază alte 17 familii sunt evacuate cu ajutorul Armatei. În comună sunt afectate aproximativ 700 de locuinţe. Edilul susţine că înainte ca viiturile să lovească, autorităţile au mers pe străzi şi au anunţat cu portavocea faptul că există pericol, iar populaţia a primit şi mesaje RO-Alert, însă unii dintre localnici au refuzat să îşi părăsească locuinţele. Edilul precizează că autorităţile nu dispun de locuri de cazare pentru persoanele evacuate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Un număr de 63 de persoane au fost evacuate din casele lor situate în comuna Slobozia Conachi, a declarat, la Digi 24, primarul comunei, Emil Dragomir.
Sâmbătă după amiază, în localitate intervine Armata, cu autovehicule de mare capacitate, pentru a evacua 17 familii din zone în care forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă nu pot interveni.
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
Edilul afirmă că au fost persoane care au refuzat să îşi părăsească locuinţele, deşi autorităţile au mers pe străzi şi au anunţat prin portavoce că vin viiturile, iar de la nivel judeţean au fost transmise mesaje RO-Alert care anunţau pericolul.  
„Şi acum este o persoană care refuză să plece, a spus că aşteaptă să vină fiica ei”, a precizat edilul. 
Acesta a precizat că Primăria nu are spaţii pentru cazarea persoanelor evacuate. 
În ceea ce priveşte animalele din gospodăriile afectate, edilul a povestit că au fost situaţii în care oamenii au încercat să îşi salveze animalele, să le ducă cu maşinile departe de zonele afectate, însă autoturismele au fost luate de ape. 
Pe de altă parte, oficialii Prefecturii Galaţi au precizat că populaţia din localităţile afectate de inundaţii este sfătuită să nu consume apa din fântâni.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.