Virgil Popescu a anunţat că a solicitat tuturor companiilor din portofoliul Ministerului Energiei, producătorilor, dar şi distribuitorilor de energie electrică şi gaze naturale, precum şi Transgaz şi Transelectrica, să analizeze şi să actualizeze, acolo unde este cazul, planurile de intervenţie în caz de cutremur. „Nu este motiv de panică şi nu trebuie să ne alarmăm, este doar o măsură de precauţie şi responsabilitate”, a adăugat ministrul Energiei.
„În condiţiile în care regiunea de Sud-Vest a fost afectată astăzi de un cutremur cu epicentrul în judeţul Gorj, Sistemul Energetic Naţional a funcţionat fără probleme, asigurându-se în bune condiţii atât producerea, cât şi furnizarea energiei electrice şi gazelor naturale. De altfel, la această oră, România este exportator de energie electrică. Trebuie spus că evenimentul seismic de astăzi a fost resimţit mai puternic decât cel de ieri, existând şi anumite declanşări în SEN, însă acestea nu au afectat funcţionarea în condiţii optime a Sistemului Energetic Naţional”, a scris Virgil Popescu, marţi pe Facebook.
El a adăugat că solicitat ca toate companiile din Ministerul Energiei, dar şi producătorii şi distribuitorii de gaze naturale şi energie electrică să analizeze şi să actualizeze planurile de intervenţie în caz de cutremur.
„Am cerut tuturor companiilor din portofoliul Ministerului Energiei, producătorilor, dar şi distribuitorilor de energie electrică şi gaze naturale, precum şi Transgaz şi Transelectrica, să analizeze şi să actualizeze, dacă este cazul, planurile de intervenţie în caz de cutremur. Nu este motiv de panică şi nu trebuie să ne alarmăm, este doar o măsură de precauţie şi responsabilitate”, a completat ministrul PNL.
Un cutremur de 5,7 grade s-a produs, marţi, în judeţul Gorj, fiind resimţit în Bucureşti şi în mai multe judeţe ale ţării. Iniţial, datele INFP anunţau că seismul a avut loc în Vâlcea şi a avut o intensitate mai mică.
Cu o zi în urmă, un cutremur de 5,2 grade s-a produs în judeţul Gorj şi a avut patru replici în mai puţin de o oră.
De asemenea, prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut o discuţie telefonică cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) Raed Arafat în legătură cu cutremurul produs, marţi, în regiunea Olteniei. De asemenea, în urma unor consultări cu ministrul de Interne Lucian Bode, a fost activată o grupă operativă pentru monitorizarea sistemului de intervenţie în situaţie de urgenţă, în cadrul centrului de coordonare din minister, mai transmite Guvernul.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.