Un incendiu a izbucnit, luni seară, la un azil de bătrâni din municipiul Tulcea, focul manifestându-se la acoperiş. În clădire erau 40 de persoane, ele fiind evacuate şi fiind transportate la UPU şi la centre de asistenţă socială pentru evaluare medicală. Zece dintre persoane au fost salvate de poliţişti de frontieră aflaţi în misiune în zonă, până la sosirea pompierilor. Autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie, acesta fiind dezactivat la ora 18.30. Spaţiul avea autorizaţie de securitate la incendiu emisă chiar anul acesta. Incendiul a fost stins. Cauza probabilă a izbucnirii acestuia a fost defectarea unui aparat de climatizare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

UPDATE - ”Cauza probabilă de producere a fost stabilită ca fiind un aparat de climatizare defectat în timpul exploatării”, a arătat ISU Tulcea.

UPDATE - ”Incendiul a fost lichidat. În urma focului a ars un autoturism, acoperişul pavilionului central pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 mp şi acoperişul unei anexe pe o suprafaţă de aproximativ 60 mp”, a transmis, luni seară, ISU Tulcea.

Cauza probabilă de producere a incendiului urmează să fie stabilită.

UPDATE - ”În cursul zilei de astăzi, în jurul orei 16:45, pompierii militari au fost solicitaţi să intervină pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei unităţi de cazare pentru persoane vârstnice, în municipiul Tulcea. Către locul intervenţiei au fost direcţionate 3 echipaje de stingere din cadrul Detaşamentului de Pompieri Tulcea, mai multe autospeciale de primă intervenţie şi comandă, un echipaj SMURD, o autospecială victime multiple şi echipaje din cadrul SAJ Tulcea. Sosiţi la locul intervenţiei, echipajele au constatat că este vorba despre un incendiu ce se manifesta cu flacără deschisă şi cu degajări mari de fum, la un centru de cazare şi îngrijire persoane vârstnice”, a informat ISU Tulcea.

La momentul izbucnirii incendiului, în interior se aflau aproximativ 40 de persoane.

Având în vedere numărul mare de persoane implicate, la nivelul judeţului Tulcea a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Acolo au fost direcţionate şi forţe de intervenţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi poliţiei de frontieră.

”Toate persoanele aflate în interior au fost evacuate de către personalul centrului, lucrători ai Poliţiei de Frontieră aflaţi în timpul patrulării, de către cetăţeni şi de către forţele de intervenţie, acestea fiind transportate la o unitate de primiri urgenţe şi la două centre de asistenţă socială, în vederea evaluării. (Astfel 7 persoane au fost transportate la UPU Tulcea, iar 33 la două centre de asistenţă socială)”, a precizat sursa citată.

În sprijin, au fost solicitate 1 autospeciala de stingere şi o ambulanţă SMURD din cadrul ISU Constanţa, o autospecială de stingere şi o ambulanţă SMURD din cadrul ISU Brăila, o autospecială de salvare victime la înălţime şi alte două ambulanţe SMURD.

”Din fericire, persoanele evacuate nu au suferit arsuri sau alte traumatisme”, a arătat ISU Tulcea.

Luni seară, se acţionează pentru lichidarea incendiului, în acest moment focul fiind localizat.

Potrivit sursei citate, amplasamentul avea autorizaţie de securitate la incendiu emisă chiar anul acesta.

UPDATE - ”Începând cu ora 18:30 a fost dezactivat Planul Roşu de Intervenţie”, a transmis ISU Tulcea.

UPDATE - Potrivit ISU Tulcea, forţele de intervenţie au fost suplimentate cu încă o autospecială de stingere şi o autoscară, iar ulterior cu o ambulanţă SMURD de la Secţia de pompieri Măcin.

”În acest moment persoanele evacuate sunt transportate de către echipajele SAJ la o unitate de primiri urgenţe pentru evaluare”, a precizat sursa citată.

Acolo se află şi forţe de intervenţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, inspectoratului de jandarmi judeţean şi poliţiei de frontieră.

”Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea şi Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea, aflaţi într-o misiune de supraveghere a frontierei de stat, în jurul orei 16.40, au observat un fum gros în proximitatea unui imobil. Datorită faptului că cunoşteau foarte bine zona de competenţă, au realizat că în acel imobil funcţionează un azil de bătrâni. Nu au ezitat nicio secundă! Au apelat imediat 112 solicitând intervenţia colegilor pompieri şi au procedat la evacuarea din imobil a unui număr de 10 bătrâni, până la sosirea acestora”, a arătat Garda de Coastă, într-o postare pe Facebook.

Toate persoanele evacuate au ajuns la UPU.

Pompierii lucrează pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

UPDATE - Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat că au fost evacuate 40 de persoane. Acestea se află în curtea azilului şi nu necesită îngrijiri medicale.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit IGSU, incendiul a izbucnit la un azil de bătrâni din municipiul Tulcea, la nivelul acoperişului.

”În imobil sunt aproximativ 40 de persoane, se procedează la evacuarea acestora. Având în vedere numărul mare de persoane implicate, la nivelul judeţului Tulcea a fost activat Planul Roşu de Intervenţie”, a arătat sursa citată.

Acolo au fost alocate 3 maşini de stingere, 1 autospecială pentru transport personal şi victime multiple, 1 ambulanţă SMURD şi 3 ambulanţe SAJ. Totodată, în sprijin se deplasează 1 maşină de stingere şi 1 ambulanţă SMURD din cadrul ISU Constanţa, precum şi 1 maşină de stingere şi 1 ambulanţă SMURD de la ISU Brăila.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.