Pompierii clujeni intervin, luni după-amiază, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locomotiva unui tren de călători aflat în gara Iclod. Toţi călătorii au reuşit să iasă singuri şi nu sunt persoane care să solicite îngrijiri medicale. Compania CFR Călători afirmă că a fost vorba despre o ”defectare cu degajare de fum” la trenul R 4022 Cluj-Napoca - Baia Mare, cauzele incidentului urmând a fi stabilite de o comisie de cercetare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

UPDATE - ”Astăzi, 16 septembrie 2024, în jurul orei 14:30, în staţia Iclod (secţia Apahida – Gherla) s-a produs o defectare tehnică cu degajare de fum la locomotiva trenului R 4022 Cluj Napoca – Baia Mare. Mecanicul trenului a acţionat conform procedurilor aferente unor asemenea situaţii, a avizat serviciul 112 şi a intervenit cu mijloacele din dotare până la sosirea echipei de intervenţie pentru limitarea efectelor degajării de fum”, a transmis CFR Călători.

Potrivit sursei citate, siguranţa şi securitatea pasagerilor şi a personalului propriu nu au fost puse în pericol.

Trenul staţionează până la reluarea circulaţiei în condiţii de siguranţă, cu un alt mijloc de tracţiune.

Cauzele incidentului vor fi stabilite de o comisie de cercetare.
 
Între timp, incendiul a fost lichidat în totalitate.
 
”În aceste momente se cercetează cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor”, a precizat ISU Cluj.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Pompierii din cadrul Detaşamentului Dej intervin în aceste momente pentru stingerea unui incendiu care s-a manifestat la o locomotivă situată în gara din comuna Iclod. Locomotiva este cuplată la un vagon de călători, însă din fericire incendiul a fost localizat rapid. De asemenea, toţi călătorii au reuşit să se autoevacueze. Echipajele noastre au putut acţiona în siguranţă doar după ce angajaţii CFR au decuplat curentul pe linia ferată, iar în aceste momente se verifică existenţa a potenţiale focare ascunse”, a transmis ISU Cluj.

Potrivit sursei citate, nu sunt persoane care să solicite îngrijiri medicale.

La misiune participă două autospeciale cu apă şi spumă, alături de o ambulanţă SMURD. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.