Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” din Bucureşti anunţă că pagina oficială de Facebook a instituţiei a fost compromisă în urma unui atac cibernetic, fiind sesizate autorităţile competente. ”Conţinutul postat recent pe această platformă este viciat şi nu reflectă valorile şi mesajele instituţiei noastre”, afirmă reprezentanţii universităţii, după ce pe pagină au apărut imagini indecente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dorim să vă informăm cu regret că pagina oficială de Facebook a Universităţii de Medicină şi Farmacie «Carol Davila» din Bucureşti a fost compromisă în urma unui atac cibernetic. În consecinţă, conţinutul postat recent pe această platformă este viciat şi nu reflectă valorile şi mesajele instituţiei noastre. Vă asigurăm că am luat toate măsurile necesare pentru a remedia această situaţie şi pentru a restabili securitatea paginii noastre oficiale. Am notificat autorităţile competente în domeniul securităţii cibernetice şi colaborăm îndeaproape cu acestea pentru a identifica şi sancţiona persoanele responsabile pentru acest incident”, a transmis UMF ”Carol Davila”.

Membrii comunităţii sunt sfătuiţi să raporteze ca fiind SCAM postările recente.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

În ultimele zile, pe pagina de Facebook a universităţii au fost postate imagini indecente.

”Suntem în situaţia în care primim nişte mesaje mai mult redundante şi hazlii de la Facebook, în contextul în care au nevoie de foarte multe lucruri de analizat. Se pare că pentru ei postările care sunt făcute de boţii care au luat pagina nu contravin politicilor acestora. În ciuda faptului că am făcut foarte, foarte multe raportări ca fiind înşelăciune acele postări, am primit răspuns că acele postări nu pot fi scoase de pe pagină pentru că sunt în acord cu politicile Facebook”, a declarat, pentru HotNews.ro, prorectorul Ştefan Busnatu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.