Trei operatori de plajă au fost amendaţi cu câte 35.000 de lei de către Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) pentru că nu au dezafectat construcţiile ridicate ilegal pe o plajă din Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că inspectorii ABADL au amendat cu câte 35.000 de lei trei dintre cei patru operatori de plajă care nu au dezafectat în termen construcţiile ridicate ilegal pe sectoarele de plajă pentru care au încheiate contracte de închiriere, iar pentru cel de-al patrulea (Pantheon Management SRL) s-au solicitat clarificări în ceea ce priveşte actele tehnico-juridice deţinute înainte de dispunerea demolării.
 
"Trei dintre operatorii de plajă - Quick Class SRL, Mystic Beach SRL şi Mega Telecom Solution – au fost amendaţi conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă nr. 202/2002 privind gospodărirea integrată a zonei costiere cu câte 35.000 de lei pentru neconformităţile constatate: nerespectarea măsurilor date în timpul controlului, depozitarea materialelor de construcţii pe plajă şi realizarea de construcţii fără acte tehnico-juridice”, se arată în comunicat. 
 
În 8 mai, inspectorii Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa din cadrul ABADL au notificat patru operatori de plajă (Quick Class SRL, Mystic Beach SRL, Pantheon Management SRL şi Mega Telecom Solution) cărora le-au dat un termen de 72 de ore să dezafecteze toate construcţiile ilegale şi le-au pus în vedere că sectoarele de plajă trebuie să fie aduse la starea iniţială, potrivit prevederilor contractului cadru de închiriere a plajei Mării Negre.
 
"Cei trei operatori de plajă amendaţi au început încă de ieri dimineaţă dezafectarea amenajărilor ilegale, iar în cazul unuia dintre operatorii mai sus menţionaţi, respectiv - Mega Telecom Solution, s-a dispus deplasarea utilajelor ABADL şi a lucrătorilor instituţiei, pentru a începe operaţiunea de demolarea a construcţiilor, dar acesta începuse această operaţiune. Până la finalul zilei de ieri, deja anexele beach-barului au fost dezafectate – două foişoare din lemn, platforma din lemn de peste 20 de metri pătraţi şi dotările din interiorul barului, iar operatorul s-a angajat ca până la sfârşitul săptămânii plaja să fie curăţată de toate tipurile de materiale de construcţii”, a mai precizat sursa citată.
 
ABADL a mai precizat că, în privinţa construcţiilor ilegale de pe plajă, procurorii Parchetului Curţii de Apel Constanţa au deschis un dosar penal astfel că inspectorii şi comisia de demolare a Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral colaborează cu celelalte instituţii ale statului ca până la începutul acestui weekend plaja să fie eliberată de orice tip de construcţie şi să fie adusă la starea iniţială.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.