Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara şi Spitalul CFR din Timişoara au încheiat un contract cu o firmă de pompe funebre care a adus un camion frigorific unde pot fi depozitate trupurile pacienţilor care au decedat în urma infecţiei cu virusul SARS CoV-2. Morgile celor două unităţi spitaliceşti nu mai fac faţă fluxului, mai ales că unele familii, aflate în izolare sau în carantină, nu pot ridica ruda decedată imediat.
Camionul care a fost pus la dispoziţia celor două spitale se află în zona Stadionului CFR din Timişoara, acolo unde este şi spitalul militar de campanie.
Medicii spun că au fost nevoiţi să recurgă la această soluţie, deoarece nu mai au loc în morgile unităţilor sanitare.
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Numai la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara, mureau 2-3 pacienţi pe săptămână în urmă cu un an.
”Serviciul de Morgă al spitalului nostru este foarte redus ca şi capacitate. Avem 2 locuri pentru pacienţii Covid şi maxim 2-3 locuri pentru pacienţii non-Covid. Ţinând cont de faptul că trebuie să respectăm şi aici anumite circuite, ţinând cont că în ultimele zile am avut un număr crescut de decese, am luat decizia să avem un serviciu civilizat, să facem acest contract cu o firmă de pompe funebre tocmai pentru a oferi un serviciu decent şi ecumenic. Am avut 10 decese în doar două zile. Am avut cazuri şi avem cazuri în care membrii familiei sunt în izolare la domiciliu şi atunci trebuie să avem grijă de aceste corpuri până rudele ies din izolare şi pot face serviciul mortuar”, a declarat medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara.
Zona în care a fost parcat camionul frigorific, unde rudele pacienţilor decedaţi sunt chemate pentru identificare, este în permanenţă păzită, iar accesul este restricţionat. Firma de pompe funebre se ocupă atât de transportul, cât şi de depozitarea trupurilor decedate în containerul frigo, iar contractul acoperă cheltuielile pentru 150 de posibili pacienţi decedaţi, infectaţi cu noul coronavirus.
În Timiş, în ultimele 24 de ore, au fost depistate 329 de noi cazuri de COVID-19, dar au fost înregistrate şi 13 decese. De la debutul pandemiei de coronavirus, în Timiş au fost 338 de decese.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.