Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, afirmă că cei care vor să doneze Bisericii sau celor nevoiaşi bani din sumele câştigate la pariuri sau la loto pot face acest lucru. Afirmaţia vine la nici un an după ce Teodosie susţinea, întrebat dacă sunt binecuvântaţi banii câştigaţi la jocuri de noroc, că sălile cu jocuri de noroc sunt „un blestem”, iar jocurile de noroc sunt mai periculoase decât drogurile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Putem da la biserică sau la săraci din banii câştigaţi la loto sau la pariuri?” a fost întrebat, săptămâna aceasta, la Radio Dobrogea, arhiepiscopul Tomisului, Teodosie.
„Din oricare bani vă aparţin puteţi să daţi!”, a răspuns Înalt Prea Sfinţitul. 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
18 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, Philip Morris, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
Afirmaţia oficialului Bisericii Ortodoxe Române este făcută la mai puţin de un an de la momentul în care acesta cataloga jocurile de noroc drept un blestem”.
În toamna anului trecut, Teodosie era întrebat, la acelaşi post de radio, dacă „„sunt binecuvântaţi banii care sunt câştigaţi din activităţi care nu se prea potrivesc cu viaţa creştină? De exemplu, sălile cu jocuri de noroc, saloanele de înfrumuseţare, operaţii estetice etc.?”.
„Sălile cu jocuri de noroc, nici într-un caz! Acestea sunt un blestem. Au început să fie jocurile de noroc la fel de periculoase sau mai periculoase decât drogurile! Ce îmi aud urechile!”, răspundea, atunci, arhiepiscopul Tomisului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.