Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că amenzile aplicate celor care nu au respectat regulile impuse prin ordonanţele militare îi ajută pe specialiştii în medicină ca "munca lor să nu fie în zadar", afirmând că decizia Curţii Constituţionale afectează respectarea regulilor de distanţare socială. "Degeaba dăm noi nişte reguli, degeaba le punem să le respecte, dacă celor care nu le respectă nu li se întâmplă nimic”, spune ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
"În Ministerul Sănătăţii, aplicabilitatea la ceea ce avem de aplicat este puţin afectată, dar respectarea acestor reguli prin acea decizie a Curţii Constituţionale e afectată. Degeaba dăm noi nişte reguli, degeaba le punem să le respecte, dacă celor care nu le respectă nu li se întâmplă nimic. Sunt condiţii în care trebuie să ştim că trebuie să devenim nişte oameni care respectă, fără a avea deasupra capului povara unei amenzi, dar avem şi o parte din aceşti concetăţeni de-ai noştri care nu ştiu decât în acest fel”, a declarat Nelu Tătaru joi seară, la Digi 24. 
 
Acesta a spus că, deşi nu este apanajul Ministerului Sănătăţii să aplice amenzi, acestea ajută la respectarea unor măsuri luate de acest minister.
 
"Ne ajută pe noi ca munca noastră să nu fie în zadar”, a explicat Tătaru. 
 
"Ştiu cum s-au simţit cei care au respectat timp de două luni de zile aceste restricţii, care au stat în casă, care au răbdat, care s-au rugat pentru sănătatea lor şi a altora, poate şi a celor care nu au respectat aceste reguli şi la un moment dat vine o decizie care spune: oamenii care au făcut ce au crezut ei nu trebuie să fie amendaţi. Nu ştiu dacă atitudinea este corectă”, a mai spus Nelu Tătaru.

Curtea Constituţională a României a admis, miercuri, sesizarea Avocatului Poporului şi a decis că OUG 34/2020, prin care a fost majorat cuantumul sancţiunilor aplicate în timpul stării de urgenţă, e neconstituţională.

"În ceea ce priveşte Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.34/2020 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.1/1999, Curtea constată că aceasta a fost adoptată cu încălcarea art.115 alin.(6) din Constituţie, întrucât prin conţinutul său normativ a vizat restrângerea exerciţiului unor drepturi şi libertăţi fundamentale (dreptul de proprietate, dreptul la muncă şi protecţie socială, dreptul la informare, libertatea economică)", a transmis CCR.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.