Ministurl Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat vineri, despre închiderea circulaţiei pe Valea Oltului că este o decizie pe care şi-o asumă alături de colegii de la CNAIR, el precizând că autostrăzile sunt mult mai importante decât alegerile şi autostrăzile nu au culoare politică. Grindeanu a mai afirmat că nouă din zece colegi de-ai lui din politică nu ar fi făcut acest lucru înainte de alegeri. Ministrul a mai explicat că dacă ratăm acum, în această vară, perioada de lucrări, următoarea fereastră de oportunitate este primăvara anului viitor, dar asta înseamnă vreo opt, nouă, chiar zece luni de întârziere şi circa 80 de milioane penalităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Această lună  va fi parţial închis traficul de la ora 6.00 dimineaţa şi 20.00 seara, pentru a efectua aceste lucrări absolut necesare pentru autostrada Sibiu Piteşti. Am încercat să minimizăm la maxim disconfortul pe care îl va crea această lucrare celor care vor fi în trafic în această lună, vorbim de 31 de zile, eu aş face un apel la înţelegerea românilor pentru că noi vrem să construim autostrăzi. Eu ştiu că anul acesta este an electoral şi mi-au şi spus nouă din zece colegi de-ai mei din politică nu ar fi făcut acest lucru cu câteva luni înainte de alegeri, dar să ştiţi că autostrăzile sunt mult mai importante decât alegerile şi autostrăzile nu au culoare politică”, a spus ministrul Transporturilor. 

”Eu împreună cu echipa de la CNAIR îmi asum acest lucru. Este o perioadă pe care, dacă o ratăm acum, în această vară, următoarea fereastră de oportunitate este primăvara anului viitor, asta înseamnă vreo opt, nouă, chiar zece luni de întârziere, asta înseamnă vreo 80 de milioane penalităţi şi ca să fiu şi mai clar să ştiţi că nimeni nu a venit cu altă soluţie decât aceasta. Nu putem pune în pericol viaţa celor care sunt în trafic”, a completat ministrul Grindeanu. 

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Ministrul a precizat că, pentru a face aceste autostrăzi, este nevoie de aceste restricţii, o lună de zile, nenegociabil.

”Vom urmări la maxim lucrările, cei de la CNAIR au atenţionat compania că vor fi monitorizaţi. Este soluţia pentru a construi şi a face autostrăzi în România. Ştiu de acest disconfort dar, dacă vrem să avem autostrăzi, atunci trebuie să facem aceste lucrări absolut necesare”, a completat el. 

”Am mai văzut anumite opinii cum că ar fi trebuit să închidem două zile, sau trei zile, şi două să fie deschis traficul. Asta însemna că nu dura o lună, dura trei. După aceea au venit nişte domni care nu au construit în viaţa lor un kilometru de autostradă şi au spus că ar trebui să facem un pod, să folosim un drum forestier. Scuzaţi-mă, ca să construim un pod în acest moment, peste Olt, eu zic că ne ia ceva ani”, a mai comentat Grindeanu. 

Ministrul a ţinut să precizeze că orice ieşire din termen înseamnă o întârziere cu un an a construcţiei autostrăzii Sibiu Piteşti. 

Întrebat dacă preşedintele l-a felicitat pentru închiderea circulaţiei, Grindeanu a spus: ”Cred că e dificil, având în vedere specificul sau unde locuieşte domnul preşedinte. Poate că în aceşti ani au fost de multe ori momente în care unii oameni politici au preferat să amâne ca să nu răspundă, de aia şi avem autostrăzi în ghilimele, în România. Era foarte simplu să nici nu vorbim despre acest lucru şi undeva în mai, anul viitor, cine o veni, un alt guvern, pentru că avem alegeri, să răspundă de traba asta. Dar nu cred că e decizia corectă”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.