Ministrul Transpoturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat joi că de astăzi, navigaţia pe Canalul Sulina este posibilă şi pe timp de noapte, după ce proiectul PRIMUS a fost finalizat iar sistemul de balizaj va permite navelor să navigheze în condiţii de siguranţă 24 de ore din 24. Grindeanu a arătat că ”este un pas extrem de important pentru a reuşi să atingem un important obiectiv asumat de România, şi anume asigurarea tranzitului a cel puţin 4 milioane de tone de cereale lunar dinspre Ucraina spre portul Constanţa”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”De astăzi, navigaţia pe Canalul Sulina este posibilă şi pe timp de noapte! Proiectul PRIMUS a fost finalizat iar sistemul de balizaj va permite navelor să navigheze în condiţii de siguranţă 24 de ore din 24”, a transmis ministrul Transporturilor. Grindeanu a arătat că ”este un pas extrem de important pentru a reuşi să atingem un important obiectiv asumat de România, şi anume asigurarea tranzitului a cel puţin 4 milioane de tone de cereale lunar dinspre Ucraina spre portul Constanţa”.

”Implementarea acestui proiect, care a inclus şi pregătirea unui număr suplimentar de 18 piloţi, a fost posibilă cu sprijinul partenerilor din SUA şi de la Comisia Europeană”, a mai spus Grindeanu.

Potrivit ministrului, acest program PRIMUS va asigura nu nuami navigabilitatea, dar va duce şi la creşterea capacităţii de tranzit.

Sorin Grindeanu a anunţat că în lua octombrie, prin România s-au tranzitat 3 milioane de tone de cereale, cea mai mare cantitate, ceea ce arată că există spaţiu pentru a atinge ţinta de 4 milioane de tone. ”Odată cu implementarea acestor proicte, cu creşterea numărului de piloţi, suntem pe drumul cel bun, cu investiţii în Portul Constanţa, în echipamente, care va duce la creşterea capacităţii de tranzit prin România”, a completat ministrul.

”Noi facem în acest an eforturi să îmbunătăţim traficul pe canal Sulina şi asta este treaba noastră şi facem aceste investiţii, să creştem capacitatea pe canalul Sulina”, a spus ministrul, precizând că vor continua investiţiile şi în Portul Constanţa.

”Acestea sunt lucruri pe care le facem şi le vom face şi de acum încolo, aşa cum s-a spus şi mai devreme, pentru a ajuta colegii şi prietenii din Ucraina, pentru a ne opune aşa cum putem noi şi atât cât putem noi în faţa agresiunii Rusiei”, a subliniat ministrul Transporturilor, precizând că ţara noastră a reuşit în aceşti doi ani să asigure acest tranzit şi să-l mărească.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.