Peste 68% dintre români se opun categoric ca statul român să ofere o formă de recunoaştere legală cuplurilor alcătuite din persoane de acelaşi sex, procent în creştere uşoară faţă de acum 4 ani, relevă un sondaj INSCOP făcut public marţi, sondaj din care rezultă şi o scădere de trei procente în cazul celor care cred că astfel de cupluri trebuie să fie recunoscute legal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

68.1% dintre respondenţi se opun categoric ca statul român să ofere o formă de recunoaştere legală cuplurilor alcătuite din persoane de acelaşi sex (faţă de 67.9% în septembrie 2021).

21% consideră că aceste cupluri ar trebui recunoscute legal, dar în anumite limite (faţă de 18.5%  în septembrie 2021), iar 8.4% sunt de părere că respectivele cupluri ar trebui recunoscute legal, la fel ca şi cuplurile alcătuite dintr-un bărbat şi o femeie (faţă de 11.5% în septembrie 2021).

2.5% dintre cei intervievaţi nu ştiu sau nu răspund la întrebare.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Reasearch la comanda Funky Citizens. Datele au fost culese în perioada 16 -23 decembrie 2024. Metoda de cercetare: anchetă sociologică prin intermediul chestionarului. Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eşantionului multistadial stratificat fiind de 1000 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3.1 %, la un grad de încredere de 95%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.