Sindicatul Europol reclamă o ”bătaie de joc la adresa poliţiştilor detaşaţi pe litoral”, care patrulează pe plajă în uniforma compusă din cămaşă, pantofi şi pantaloni lungi, la 38 de grade Celsius, în condiţiile în care în alte state uniforma este compusă din tricou, şort şi pantifi sport. În plus, din cauza aglomeraţiei de pe litoral, poliţiştii fac 3 ore suplimentare la fiecare tură pentru a ajunge la hotelul în care sunt cazaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Sindicatul Europol a transmis, miercuri, un comunicat de presă intitulat ”Bătaie de joc la adresa poliţiştilor detaşaţi pe litoral”, în care face referire la cei 500 de poliţişti din ţară care lucrează în Năvodari, Mamaia, Constanţa, Eforie, Costineşti, Neptun, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche, Techirghiol şi Limanu pe durata sezonului estival.

”Pe durata perioadei de detaşare colegii noştri au fost cazaţi în cadrul Centrului de pregătire şi recuperare a capacităţii de muncă „Meridian”-Mamaia, de unde sunt preluaţi zilnic de un microbuz aparţinând MAI pentru a-i duce la secţiile de poliţie unde au fost repartizaţi pentru a-şi desfăşura activitatea conform fişei postului, programul de lucru fiind organizat în regim de 12/24 ore şi respectiv 12/48 ore, iar din cauza valorilor mari de trafic înregistrate în plin sezon estival, colegii noştri acumulând astfel 3 ore suplimentare la fiecare tură pentru drumul dus-întors de la unitatea de cazare către secţiile de poliţie, iar acest timp nu le este contabilizat în mod corespunzător de către şefii nemijlociţi, mai ales că pentru personalul Jandarmeriei Române alături de care colegii noştri execută patrule mixte, orele acumulate în plus sunt evidenţiate în mod corespunzător”, arată sindicaliştii în comunicat.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Aceştia anunţă că au motificat Direcţia de Ordine Publică din cadrul IGPR pentru a fi efectuate verificările de rigoare şi pentru a dispune măsurile necesare astfel încât orele aferente deplasării de la unitatea de cazare către locul de muncă să fie înregistrate în mod corespunzător.

”De asemenea, poliţiştii care sunt cazaţi la Meridian, s-au trezit în imposibilitatea de a-şi parca autoturismele personale cu care s-au deplasat în misiune, parcarea hotelului fiind ocupată. Degeaba au încercat aceştia identificarea unor soluţii alternative întrucât s-au izbit de preţuri astronomice, pentru un loc într-o parcare privată preţul abonamentului lunar ridicându-se la 600 lei, iar în cele administrate de municipalitate la 230 lei, sume pe care ar fi trebuit să le suporte din buzunarul propriu”, au mai transmis sindicaliştii.

Aceştia se referă şi la componenţa uniformei de serviciu cu care poliţiştii sunt nevoiţi să execute activitatea de patrulare pe plajă şi în zonele adiacente, la temperaturi de peste 38 de grade Celsius.

”Dacă la nivelul celorlalte poliţii europene putem vorbi de o echipare corespunzătoare pentru executarea misiunilor pe litoral (şort, tricou cu mânecă scurtă şi încălţăminte sport) care să asigure un confort termic şi  mobilitate pentru prinderea şi imobilizarea eficientă a eventualelor persoane care comit fapte antisociale, în cazul nostru, reprezentanţii Ministerului, la adăpostul aerului condiţionat din birouri, au considerat că poliţiştii pot să patruleze la temperaturi extreme în cămaşă, pantaloni cu dungă şi pantofi din piele cu toc. Deşi experienţa anilor anteriori ne-a demonstrat că printr-o implicare minimală asupra acestor probleme, colegii detaşaţi pe litoralul Mării Negre în perioada sezonului estival au beneficiat de o uniformă specifică temperaturilor de vară, respectiv pantalonii trei sferturi, tricou cu mânecă scurtă şi încălţăminte sport, în acest an poliţiştii sunt nevoiţi să execute serviciul pe caniculă, în zona plajelor având pantalonii cu dungă prăfuiţi şi pantofii plini de nisip zi de zi, ca să nu mai vorbim despre faptul că pe durata celor 12 ore de serviciu nu au unde să se schimbe ori să facă un duş, fiind nevoiţi să poarte întreaga zi uniforma îmbibată de transpiraţie”, mai arată sindicaliştii.

Aceştia cer conducerii MAI să ţină cont de nevoile propriilor angajaţi în ceea ce priveşte componenţa uniformei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.