Proba la Limba şi literatura română de la simularea bacalaureatului la clasa a XII-a a constat din trei subiecte, primul fiind un text la prima vedere din "Proştii" de Liviu Rebreanu, al doilea, un text de tip argumentativ despre necesitate competenţelor de utilizare a calculatorului în contextul actual , iar al treilea un eseu dintr-un text studiat aparţinând lui Tudor Arghezi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Elevii claselor a XII a care au susţinut luni, proba scrisă la Limba română a simulării examenului de Bacalaureat au primit un text la prima vedere din nuvela Proştii, de Liviu Rebreanu, la subiectul al doilea au avut de realizat un text argumentativ despre necesitatea competenţelor de utilizare a calculatorului în contextul actual, iar la subiectul al treilea au avut de redactat un eseu în care să prezinte tema şi viziunea despre lume într-un text poetic, aparţinând lui Tudor Arghezi. 

Ei au trebuit să numească sinonime pentru două cuvite din text, să explice rolul virgulei într-o secvenţă, să construiască un enunţ în care să folosească o locuţiune, o expresie care să conţină substantivul "lume" şi să transcrie din textul dat două cuvinte care conturează dimensiunea spaţială.

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum

De asemenea, elevii au mai avut de precizat două motive literare din text şi tipul de perspectivă narativă din textul dat. În plus, au mai avut de precizat rolul verbelor la timpul imperfect şi de ilustrat cu câte un exemplu din text două trăsături ale genului epic.

La cerinţa cu numărul nouă -ultima- , elevii au avut de comentat în 60-100 de cuvinte o secvenţă din text. 

 

Al doilea subiect a constat în scrierea unui text argumentativ despre necesitatea competenţelor de utilizare a calculatorului în contextul actual, iar la ultimul subiect elevilor li s-a cerut să redacteze un eseu de 600-900 de cuvinte în care să prezinte tema şi viziunea despre lume într-un text poetic studiat aparţinând lui Tudor Arghezi. 

Peste 450.000 de elevii ai claselor a VIII-a, a XI-a şi a XII-a au început luni, simularea Evaluării Naţionale, respectiv a Bacalaureatului, cu proba scrisă la limba şi literatura română. Notele obţinute nu se trec în catalog, decât la solicitarea expresă a elevilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.