Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, afirmă că obiectivul principal al reformei pensiilor este acela ca pensionarii care au aceeaşi perioadă, cu aceleaşi venituri, să aibă aceeaşi pensie indiferent de momentul când au ieşit la pensie. Ea subliniază că noua lege a pensiilor este una care ”aduce beneficii pentru pensionari”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Obiectivul principal al reformei este acela ca, dacă dumneavoastră şi cu mine, dacă fiecare dintre pensionarii care ne urmăresc au muncit la fel şi au contribuit la fel, adică aceeaşi perioadă, cu aceeaşi venituri, să aibă aceeaşi pensie indiferent de momentul când au ieşit la pensie. Acesta este obiectivul principal al reformei, astfel încât toţi pensionarii din sistemul public să beneficieze de dreptate în interiorul sistemului public de pensii, important este că cei mai mulţi vor câştiga şi că nicio pensie nu scade”, a afirmat Simona Bucura-Oprescu, luni seară, la Antena 3. 
 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
Ministrul a explicat că sunt situaţii în care, în urma recalculării pensiilor, pensia recalculată ar fi mai mică decât cea aflată în plată în prezent, reamintind că nicio pensie nu scade, ci în astfel de cazuri rămâne valabilă pensia aflată în plată.
 
”Legea 360 este o lege bună pentru pensionarii din România, aduce beneficii pentru pensionari, aduce echitate pentru pensionari, aduce un mecanism de creştere sustenabilă a pensiilor indiferent de deciziile ad-hoc ale factorilor politici”, a explicat Simona Bucura-Oprescu. 
 
Întrucât legea este aferentă unui jalon din PNRR, timp de cinci ani prevederile actului normativ nu vor fi modificate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.