O secţie renovată şi modernizată, cu sală de naşteri, sală de operaţii şi rezerve a fost inaugurată la Spitalul Clinic Polizu, în urma unei investiţii de 560.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului ,,Alessandrescu- Rusescu’’ Bucureşti (INSMC) a inaugurat o secţie renovată şi utilată complet, parte a Proiectului de Renovare şi Utilare Completă iniţiat în februarie 2019. Secţia OG1 a fost renovată, modernizată şi reutilată cu sprijinul partenerilor – Organizaţia Salvaţi Copiii, UniCredit Bank, Râureni şi Annabella.

 
Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Secţia OG 1 din cadrul INSMC - Spitalul Clinic Polizu are o suprafaţă totală de 950 mp, structurată pe două etaje. Secţia OG1 are în structură sala de naşteri compusă din 4 săli de travaliu, sală de lăuzie, 2 săli de pre-travaliu, 2 rezerve de terapie intensivă pentru lăuze post-operaţie de cezariană şi sala de operaţii şi partea de Lăuzie Fiziologică compusă din 7 rezerve, 6 saloane de 2 paturi şi 6 saloane de 4 paturi.

Lucrările au început în august 2021, iar investiţia totală a fost de 560.000 de euro (210.000 euro, Organizaţia Salvaţi Copiii cu sprijinul donatorilor şi susţinerea Garanti BBVA Romȃnia, 100.000 Unicredit Bank, 10.000 euro Râureni, 10.000 euro Annabella şi 230.000 euro din fondurile proprii ale INSMC). În anul 2020, Secţia OG1 a asistat naşterea a peste 3.200 de copii.

 

„Fiind o clădire din anii’40, care nu a suportat foarte multe renovări, se impunea o renovare şi o igienizare completă”, a spus dr. Dana Oprescu, medic primar Obstetrică-Ginecologie, şef secţie OG I. „De 24 de ani de când sunt în acest spital, singura renovare a fost făcută acum 20 de ani şi în niciun caz la aceste dimensiuni. Fiind o unitate reprezentativă a Ministerului Sănătăţii, anume Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului, instituţie unde vin mame din toată ţara, avea nevoie să se ridice la standardele generate de concurenţa spitalelor private şi a altor spitale de stat. Demararea acestui proiect şi implicarea tuturor a fost mana cerească, fapt pentru care suntem enorm de recunoscători. Mulţumim tuturor partenerilor pentru implicarea si recunoaşterea importanţei acestor renovări. Siguranţa mamelor şi a copiilor este prioritatea noastră, iar un spaţiu nou renovat întăreşte misiunea noastră de a le oferi această siguranţă”.

Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii, a  explicat: „Organizaţia Salvaţi Copiii lucrează umăr la umăr cu medicii şi, pe baza nevoilor pe care aceştia ni le transmit, facem priorităţi, identificăm soluţii cât mai rapide şi încercăm să  intervenim  prompt,  să  asigurăm  toate  condiţiile de siguranţă pentru un act medical cât mai acurat. Acum este cazul Maternitaţii Polizu, cea mai mare maternitate din Bucureşti, şi ne bucurăm că am reuşit să ducem la bun sfârşit aceste lucrări de renovare, într-un timp record. Maternitatea are nevoie în continuare de susţinere, de echipamente noi care să ii ajute pe medici să ofere cele mai bune condiţii celor mici şi părinţilor acestora. Noi nu ne oprim aici şi ştiu că avem alături de noi  oameni de bine”.

Anca Ungureanu, director de Identitate şi Comunicare la UniCredit Bank, a precizat: „Suntem mândri să susţinem proiecte vitale în sănătate în comunităţile în care activăm. În acest sens, am început un parteneriat cu INSMC din 2019 şi ne bucurăm să vedem că prin contribuţia noastră ajutăm la dezvoltarea facilităţilor oferite de Maternitatea Polizu, atât de importantă pentru infrastructura  medicală din Bucureşti. Continuăm astfel angajamentul nostru de a fi alături de INSMC în efortul lor continuu de a renova şi moderniza secţiile unor spitale importante, arătând astfel că şi în acţiunile care necesită solidaritate cu nevoile societăţii suntem banca pentru lucrurile care contează.”

Finalul lunii septembrie va aduce şi un nou proiect. Va începe renovarea, utilarea şi dotarea completă a Ambulatoriului de Specialitate al INSMC Pediatrie, suma estimativă necesară finalizării proiectului fiind de 400.000 de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.