Un simplu test de sânge a fost autorizat pentru detectarea cancerului colorectal, în condiţiile în care, în prezent, pentru depistarea acestui tip de cancer sunt recomandate colonoscopiile, care pot fi invazive şi necesită anestezie, sau testul de scaun la domiciliu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Administraţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) a autorizat luni un nou test de sânge pentru detectarea cancerului colorectal.

Denumit Shield, acesta a fost disponibil ca test dezvoltat în laborator, încă din 2022, în Statele Unite, potrivit Reuters.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Autorizarea FDA îl duce cu un pas mai aproape de a deveni potenţial primul test pentru depistarea cancerului colorectal eligibil pentru a fi acoperit de sistemul de asigurări de Stat, Medicare, pentru adulţii americani.

Un Comitet de experţi ai FDA a recomandat pozitiv testul de sânge pentru detectarea cancerului colorectal, în luna mai, pentru depistarea în cazul adulţilor în vârstă de 45 de ani şi peste.

Testul de screening pentru depistarea cancerului colorectal (CRC) a fost dezvoltat de compania de biotehnologie Guardant Health, cu sediul în Palo Alto, California.

Este al doilea test bazat pe analize de sânge pentru diagnosticarea cancerului colorectal în Statele Unite, după Epi proColon de la Epigenomics, care a fost aprobat în 2016.

Cancerul colorectal apare la aproximativ 150.000 de americani în fiecare an şi este a doua cauză de deces din cauza cancerului în această ţară, şi aproape 53.000 de decese în fiecare an.

În prezent, colonoscopia este considerată testul standard pentru cancerul de colon, dar cei care apelează la acest test nu sunt foarte numeroşi, întrucât este unul invaziv.

Alte metode includ tesele de fecale, dar cele bazate pe sânge sunt considerate mai convenabile şi ar putea extinde opţiunile de screening pentru acest cancer.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.