Oamenii de ştiinţă au început un studiu clinic pe scară largă al noilor terapii personalizate împotriva cancerului, care ar putea oferi clinicienilor o imagine în timp real a eficacităţii tratamentelor, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Parteneriatul în valoare de 9 milioane de lire sterline dintre Institutul Francis Crick, cinci trusturi NHS, organizaţii caritabile şi companii din domeniul bioştiinţei va examina timp de patru ani eficacitatea noilor tratamente de imunoterapie şi va explora noi modalităţi de a detecta cancerul.

Programul este unul dintre noile proiecte de cercetare care au primit undă verde din partea Departamentului pentru Ştiinţă, Inovare şi Tehnologie, ca parte a unui pachet de 118 milioane de lire sterline care va crea cinci noi centre în Marea Britanie pentru a dezvolta noi tehnologii în domeniul sănătăţii, inclusiv scanere mai ieftine, diagnosticarea cancerului prin inteligenţă artificială şi testarea mai rapidă a noilor medicamente prin microdozare.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Proiectul Manifest, condus de Institutul Crick, va examina tumori şi probe de sânge de la 3.000 de pacienţi care au suferit de cancer, în încercarea de a identifica biomarkerii - cum ar fi gene, proteine sau molecule - care ar putea indica dacă cineva are un cancer nedepistat sau dacă boala ar putea reveni.

Acest lucru ar putea face ca noul val de tratamente de imunoterapie împotriva cancerului să fie mai eficient. Imunoterapia este considerată o formă promiţătoare de tratament al cancerului, deoarece stimulează sistemul imunitar al pacientului să distrugă tumorile, mai degrabă decât abordările „taie, arde, otrăveşte” ale chirurgiei, radioterapiei şi chimioterapiei.

A existat o explozie de tratamente de imunoterapie în întreaga lume, dar studiile sunt adesea efectuate la o scară atât de mică încât medicilor le poate fi greu să ştie care va fi eficient pentru anumiţi pacienţi. Biomarkerii oferă o potenţială soluţie.

„Cancerul este o boală devastatoare care a afectat fiecare familie din Marea Britanie, inclusiv pe a mea”, a declarat Peter Kyle, secretarul pentru ştiinţă şi tehnologie.

Aceste „inovaţii uimitoare... ar putea transforma modul în care tratăm această boală îngrozitoare şi ar putea da speranţă celor care se confruntă cu ea”, a adăugat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.