Copiii refuză să mai facă sport, iar mâncarea nesănătoasă şi temele prea multe sunt principalii factori care duc la apariţia unor sindroame drepresive sau la apariţia diabetului de tip II în rândul copiilor, a precizat dr. Ileana Stamate medic primar diabet, nutritie si boli metabolice. Specialistul mai spune că orele de sport din şcoli nu sunt suficiente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Temele foarte multe, mâncarea, fast-foodul, accesul rapid la ţigări, la droguri duc la apariţia de sindroame depresive, la însingurare, la solitudine a copiilor, ceea ce ne face un cerc vicios şi atunci apare şi diabetul zaharat de tip II. Copiii în ziua de astăzi refuză să mai meargă la sport. Din păcate aici ştim cu toţii, accesul la bazele sportive este scăzut, oferta de a face mişcare este scăzută în România. Nu putem să mergem cu copilul doar să facă sport, poate uneori se impune să facem sport de performanţă, dar de multe ori familiile nu doresc sport de performanţă, ci copilul doar să facă mişcare, dar uneori accesul la bazele sportive este îngreunat”, a declarat medicul Ileana Stamate, joi seară, la Medika TV.

Întrebată dacă orele de sport din şcoli sunt suficiente, Ileana Stamate a precizat că o oră sau două de sport nu sunt de ajuns şi că este o adevărată practică în unităţile de învăţământ unde elevii îşi procură scutiri medicale pentru orele de sport.

”Sub nicio formă. Pe vremea noastră ne duceam şi băteam mingea în curtea şcolii. Acum foarte multă lume apelează şa scutirie de sport, foarte mulţi profesori  fură ora de sport ca să facă matematică, română sau pregătire. Nu, nu este de ajuns. O oră sau două de sport nu este de ajuns. Ar trebui ceva susţinut: gimnastică,  stretching, care să pună organismul într-o stare de bine, de consum de calorii. Copilul ar trebui scos afară zilnic, plimbat zilnic, iar sâmbătă şi duminică socs cu familia că e vară, că e iarnă”, a mai spus Ileana Stamate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.