Managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Capitală, Simin Aysel Florescu, a afirmat că unitatea sanitară pe care o conduce are un deficit de 105 posturi şi a precizat că au plecat oameni instruiţi, care ştiau ce au de făcut şi a adăugat că acum în cel mai bun caz ar putea fi angajaţi începători care au nevoie de o perioadă lungă de rodaj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Simin Aysel Florescu a fost întrebată marţi, la Medika TV, care este situaţia la spitalul pe care îl conduce din punctul de vedere al lipsei de personal. 
 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
“Avem un deficit 105 posturi. Toate sunt vacante. Deci, de la 1 ianuarie au mai plecat trei sau patru oameni din spital. Au plecat şi medici. O parte dintre medici au plecat în privat,  o parte pur şi simplu s-au mutat în altă parte. Foarte mult personal medical mediu, foarte mulţi asistenţi au plecat din spital  către alte spitale din sistemul public, subordonate Ministerului Sănătăţii sau în altă parte sau din nou în spitalele private, în sistemul privat. Au plecat şi infirmiere, îngrijitoare, au plecat oameni din administrativ, personal, TESA, contabilitate”, a afirmat Simin Aysel Florescu.
 
Ea a adăugat că au renunţat oameni cu experienţă şi nu poate fi compesată plecarea lor. 
 
“Deci este într-adevăr o adevărată tragedie din punctul acesta de vedere, pentru că au plecat oameni cu experienţă, oameni care ştiau ce au de făcut la locul lor de muncă, iar acum suntem în situaţia de a nu putea compensa plecarea lor. Şi cred că chiar dacă, să zicem, s-ar debloca instantaneu toate posturile blocate anul trecut, nu ştiu cât de multă lume am mai putea aduce la acel nivel de cunoştinţe şi la acel nivel de responsabilitate.  Asta e problema”, a mai declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş”.
 
Simin Aysel Florescu a mai fost întrebată din cele 105 posturi vacante câte sunt de medici, asistenţi, infirmieri. 
 
“Avem 11 posturi de medici vacante în acest moment, radiologie, pneumologi, infecţionişti, medici de laborator.  Avem 36 - 37 de posturi de asistenţi vacante, cam 24 de infirmiere, îngrijitoare, brancardieri şi personal auxiliar şi vreo 11 din personalul TESA.  E destul de greu. Şi repet, chiar dacă ni s-ar debloca acum posturile, aşa cum văd că se intenţionează la nivel juridic, la nivel legal, la nivel de guvern, nu se poate compensa foarte repede aşa ceva, pentru că au plecat oameni instruiţi, oameni care ştiau ce au de făcut la locul lor de muncă şi acuma cred că în cel mai bun caz am putea angaja nişte începători, care au nevoie de o perioada lungă de rodaj”, a mai afirmat Simin Aysel Florescu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.