Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu, Cristian Roman, anunţă, luni, investiţii în echipamente şi aparatură în valoare de peste 1 milion de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Aparatură medicală de ultimă generaţie pentru diagnostic şi monitorizare a pacienţilor, 82 de paturi de spital, precum şi echipamente moderne pentru asigurarea serviciilor de spălătorie şi distribuţie a hranei au fost achiziţionate în anul 2024 la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.

Creşterea calităţii actului medical prin achiziţia de aparatură şi echipamente performante reprezintă un obiectiv strategic în demersul managerial cu privire la oferirea celor mai bune condiţii pentru pacienţii care se adresează unităţii noastre sanitare”, a scris, luni, pe Facebook, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu, Cristian Roman.

Potrivit acestuia, este importantă dotarea spitalului, atât cu tehnologie medicală de ultimă generaţie, cât şi cu echipamente care să îmbunătăţească serviciile hoteliere şi gradul de confort de care beneficiază bolnavii spitalizaţi, precum calitatea hranei, a curăţeniei sau a lenjeriei şi ne bucurăm că şi în acest an a fost posibil acest lucru.

”Cu o valoare de aproape 600.000 de lei, în cadrul proiectului «Investiţii în dezvoltarea şi modernizarea Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu, în vederea creşterii gradului de siguranţă şi satisfacţie a pacientului», finanţat pe Agenda de Sănătate a Consiliului Local Sibiu, au fost achiziţionate următoarele: un videobronhoscop, 80 de paturi de salon, 2 paturi pentru pacienţii supraponderali (până la 300 kg.), o targă de transport pacienţi supraponderali (până la 300 kg.), un defibrilator cu funcţii de electrocardiograf şi monitor funcţii vitale, 4 aparate APAP, precum şi 4 poligrafe portabile - dispozitive utilizate în tratamentul Sindromului de Apnee obstructivă în somn”, a mai transmis Cristian Roman.

În plus, din veniturile proprii ale spitalului au mai fost cumpărate aparate şi alte dotări ce depăşesc 400.000 de lei.

”Printre acestea se numără vesta pentru mobilizarea secreţiilor bronşice prin vibraţii de înaltă frecvenţă, electrocardiografe portabile, monitor funcţii vitale, microscop pentru laboratorul de analize medicale, precum şi aparate de aer condiţionat amenajate în saloanele şi sălile spitalului ori maşini profesionale şi echipamente moderne, utilizate în spălătorie şi blocul alimentar”, a mai transmis managerul unităţii medicale.

Potrivit lui Cristian Roman, de la începutul anului, în Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu au fost internaţi peste 5.000 de pacienţi cu boli pulmonare, iar alţi aproximativ 17.000 au fost consultaţi în ambulatoriul de specialitate.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.