Consiliul Judeţean Cluj a încheiat contractele pentru achiziţionarea a 32 de echipamente destinate reducerii riscului de infecţii nosocomiale în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă trasnsmis, marţi de Consiliul Judeţean Cluj, dotările cu o valoare totală de 2.666.900 de lei, la care se adaugă T.V.A., sunt prevăzute în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, câştigat şi implementat de forul administrativ judeţean.

”Echipamentele şi aparaturile medicale de înaltă tehnologie sunt indispensabile pentru asigurarea unui act medical de cea mai bună calitate. Avem încredere că noile dotări vor contribui atât la prevenirea infecţiilor asociate asistenţei medicale, cât şi la îmbunătăţirea stării de sănătate şi salvarea a numeroase vieţi", a transmis Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Potrivit datelor transmise de CJ Cluj, pentru unitatea sanitară aflată în subordinea instituţiei, au fost achiziţionate o platformă automată pentru procesarea probelor microbiologice, un sistem automat de identificare a microorganismelor bazat pe spectrometru de masă de tip MALDI-TOF, 10 sisteme de purificare şi dezinfectare a aerului, 10 aparate de curăţare cu abur uscat cu accesorii incluse şi 10 sisteme de troliu modular flexibil pentru colectarea şi distribuţia lenjeriei.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.