Un angiograf performant va ajunge, în luna decembrie, la Spitalul Judeţean Botoşani, investiţia cifrându-se la peste 8 milioane de lei,. Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Doina Federovici, a explicat că unitatea medicală nu putea primi bani de la Ministerul Sănătăţii pentru acest aparat, întrucât nu are un specialist care să-l folosească, dar un astfel de medic nu putea fi angajat de către spital pentrun că nu avea aparatul necesar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Un angiograf de ultimă generaţie, ultraperformant, va ajunge la începutul lunii decembrie la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Mavromati” Botoşani”, anunţă, joi, Consiliul Judeţean Botoşani, într-un comunicat de presă.

Achiziţionarea angiografului s-a putut face datorită unui amendament la Legea bugetului pentru 2024 prin care s-au alocat 2 milioane de lei. Consiliul Judeţean Botoşani a alocat peste 6,2 milioane de lei Spitalului Judeţean pentru a duce la bun sfârşit acest proiect.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Spitalul Judeţean nu avea angiograf şi nici nu putea primi fonduri de la Ministerul Sănătăţii pentru achiziţionarea unui astfel de aparat vital pentru pacienţi, pentru că nu avea un medic specialist care să facă angiografii. Pe de altă parte, niciun medic specialist nu putea fi angajat, pentru că Spitalul Judeţean nu avea angiograf”, a declarat Doina Federovici, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.

Comisia de achiziţii din cadrul Spitalului Judeţean a finalizat procedura de licitaţie, a desemnat firma câştigătoare, care până în prima parte a lunii decembrie va trebui să amenajeze spaţiul pentru angiograf şi să monteze aparatul.

Valoarea proiectului este de 8,2 milioane de lei, echivalentul a 1,65 milioane de euro.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.