Reţeaua privată de sănătate Sanador, unul din cei mai mari jucători de pe piaţă, a raportat anul trecut o cifră de afaceri de circa 64 milioane euro, în creştere cu 22% faţă de anul anterior, a declarat marţi pentru News.ro Doris Carmen Andronescu, director general Sanador. Grupul, prezent numai în Capitală, urmează să inaugureze în a doua parte a anului un Centru de oncologie, pentru care a repatriat medici români din străinătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Am încheiat anul trecut cu afaceri de aproape 64 milioane euro, potrivit datelor preliminare, în creştere cu 22% faţă de anul 2016. Am crescut organic tot timpul. Nu am făcut şi nu ne dorim să facem achiziţii”, a declarat marţi pentru News.ro Doris Carmen Andronescu, director general Sanador. 

Ea spune că specialităţile chirurgicale sunt cele mai solicitate.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”Avem însă solicitări mari şi la compartimentul de primiri urgenţe. Avem flotă proprie de ambulanţe şi sunt zile în care avem şi 90 de solicitări în 24 de ore, ceea ce înseamnă foarte mult. Avem 17 linii de gardă, laborator şi imagistică în permanenţă”, a adăugat ea.

Pentru acest an estimează o creştere a cifrei de afaceri tot de două cifre, excluzând Centrul de oncologie pe care se pregăteşte să îl inaugureze în acest an.

”În a doua jumătate a anului va deveni operaţional Centrul de oncologie, la care se lucrează încă. Este o investiţie mare, de tip greenfield, similară spitalului existent. Mai multe detalii vă vom oferi la inaugurare”, spune reprezentantul Sanador.

Estimativ, o astfel de investiţie se va ridica la câteva milioane de euro.

”Este foarte puţin acoperit domeniul, faţă de nevoile din România ale tratamentului în oncologie, mă refer la radioterapie, este acoperit 20%. Este un subiect sensibil şi o ramură deficitară”, spune Doris Carmen Andronache.

Pentru acest centru, Sanador a repatriat medici români din Franţa şi fizicieni din Arabia Saudită. De asemenea, anul trecut, investiţiile Sanador s-au ridicat la 4 milioane de euro.

”Pentru acest an, în afară de Centru de oncologie, ne-am propus o investiţie de circa 3 milioane euro, în echipamente, în general pentru specialităţile chirurgicale şi blocul operator”, a declarat Doris Carmen Andronescu.

În ceea ce priveşte salariile medicilor, ea spune că acestea au crescut.

”Medicii din privat au în general salarii mai mari decât cei de la stat. Noi le-am majorat, nu a fost nimeni afectat de schimbările din Codul fiscal”, menţionează ea.

Spitalul Clinic Sanador a investit un milion de euro într-un angiograf de ultimă generaţie Philips Azurion 7, unic în Romania, unde pot fi trataţi pacienţii cu afecţiuni arteriale, cu ajutorul tehnicilor endovasculare

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.