Directorul Servicii consiliere din cadrul Băncii Europene pentru Investiţii (BEI), Simon Barnes, susţine că spitalele regionale de la IaşI, Cluj şi Craiova vor avea aparatură de ultimă generaţie şi vor trata cazuri medicale complexe. El a precizat că reprezentanţii BEI vor acorda tot sprijinul pentru realizarea celor trei obiective.
Reprezentantul BEI a participat, vineri, la Iaşi, la o şedinţă tehnică, alături de ministrul Sănătăţii Sorina Pintea şi de reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene în care a fost prezentat draftul studiului de fezabilitate al spitalului regional de la Iaşi.
"Cele trei spitale din Iaşi, Cluj şi Craiova sunt clar identificate ca priorităţi în strategia naţională de sănătate. Vor fi construite şi echipate cu sprijinul structurilor Uniunii Europene. Dezvoltarea acestora va fi un pas strategic pentru a creşte calitatea serviciilor medicale pentru pacienţii din aceste zone. Vorbim de spitale ce vor integra tehnologii şi practici medicale de ultimă generaţie. Vor fi tratate cazuri complexe, cu ajutorul unei abordări multidisciplinare", a declarat la Iaşi, în cadrul unei conferinţe de presă, Simon Barnes, director Servicii de consiliere în cadrul BEI.
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
El a mai spus că Banca Europeană de Investiţii va oferi consultanţă autorităţilor române pentru a porni investiţiile, dar că partea română are responsabilitatea construirii celor trei unităţi medicale.
"Ţinta este de a asigura un design bun şi o bună pregătire pentru dezvoltarea celor trei spitale. Banca Europeană de Investiţii ţinteşte să sprijine realizarea paşilor critici în fazele iniţiale a acestor investiţii, dar implementarea, construirea şi operaţionalizarea vor fi în responsabilitatea autorităţilor centrale şi locale din cele trei zone. Suntem încântaţi de perspectivele celor trei spitale regionale, chiar dacă recunoaştem că vor fi multe provocări. Timpul este foarte strâns şi vor exista decizii importante ce vor trebui luate de către ministerul Sănătăţii şi autorităţile locale", a mai precizat Simon Barnes, director servicii de consiliere BEI.
Din anul 2017, Ministerul Sănătăţii beneficiază de asistenţă tehnică de la BEI pentru elaborarea documentaţiei studiilor de fezabilitate, depunerea aplicaţiilor de finanţare şi lansarea procedurilor de licitaţie pentru finalizarea investiţiilor aferente celor trei spitale regionale.
Din luna iunie a fost aprobată în Ministerul Sănătăţii o structură specifică pentru implementarea şi monitorizarea proiectelor spitalelor regionale (UIMP).
Spitalul din Iaşi va fi un spital regional care va funcţiona ca un spital de urgenţă de nivel înalt, oferind servicii de îngrijire a sănătăţii de înaltă complexitate, cu servicii integrate de ambulatoriu, inclusiv tehnologii avansate de diagnostic şi tratament, pentru întreaga regiune.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.