Nu doar parada militară de Ziua Naţională i-a scos pe bucureşteni din case, ci şi momentul aprinderii luminiţelor de sărbători şi deschiderea Târgului de Crăciun din Piaţa Constituţiei. Oamenii au ignorat frigul şi ora târzie şi au umplut, joi, târgul din Piaţa Constituţiei, ca să vadă noile beculeţe, să-şi facă selfie cu bradul şi să mănânce fasole cu cârnaţi.
De la Piaţa Unirii până la Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei, Bulevardul Unirii s-a umplut, joi seară, de şiruri nesfârşite de oameni. Din cauza aglomeraţiei, bărbaţi, femei şi copii înaintau cu paşi mici, mormăind nemulţumiţi. Copiii erau cei mai nerăbdători şi îşi trăgeau părinţii de mână, ca să meargă mai repede.
De-o parte şi de alta a drumului, vânzătorii ambulanţi etalau jucării luminoase, care mai de care mai colorate, baloane cu Minnie Mouse şi vată de zahăr.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Dacă au crezut că doar drumul până în Piaţa Constituţiei a fost mai anevoios, bucureştenii au avut dezamăgirea să constate că în târg se intră extrem de greu. O îmbulzeală de nedescris îi aştepta chiar la intrare. Unii intrau, alţii ieşeau, se împingeau, iar nervii erau întinşi la maximum.
Deşi era clar că nu pot ajunge mai aproape de scenă, cei mai îndrăzneţi nu au ezitat să dea coate în stânga şi în dreapta. Pahare de vin şi farfurii cu fasole şi cârnaţi pluteau deasupra capetelor, într-un picaj iminent.
Deşi atmosfera ar fi trebuit să fie una de sărbătoare, nu toţi împărtăşeau acelaşi entuziasm. Sâcâiţi de cei care abia ajunseseră la târg şi care îşi doreau din tot sufletul să fie mai aproape de scenă, câţiva "veterani" din înghesuială şi-au arătat dispreţul. "Ce te bagi, domne’, ce te bagi, nu poţi să urmăreşti de pe ecran?”, s-a auzit dintr-un colţ.
Aglomeraţia a avut şi o parte bună, totuşi: nu s-a mai simţit frigul.
Momentul aprinderii luminiţelor a fost, însă, cel care a adus zâmbete pe feţele tuturor, în special ale copiilor, care au privit fascinaţi beculeţele din brad şi din jurul târgului. Cei mici strigau "Uau, ce frumos” şi aplaudau fericiţi.
Telefoanele şi aparatele foto au fost ridicate unul câte unul deasupra capetelor pentru a imortaliza momentul magic al aprinderii milioanelor de beculeţe. Tinerii s-au înghesuit la selfie-uri cu bradul, iar cei mai în vârstă s-au mulţumit să privească.
Curând după aprinderea beculeţelor a început un spectacol de muzică populară, colinde şi coruri de copii, care a durat până la ora 22.00. O altă atracţie a fost şi patinoarul, unde copiii, ajutaţi de spiriduşi, învăţau să alunece pe gheaţă.
În Bucureşti au fost decorate cu luminiţe 52 de locuri, pe un traseu de 29 kilometri, ce include bulevardele Magheru, Bălcescu, I.C. Brătianu, Unirii, Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, Bulevardul Lascăr Catargiu, Regina Elisabeta, Piaţa Victoriei, Bulevardul Aviatorilor, Arcul de Triumf, Piaţa Arcul de Triumf, Piaţa Charles de Gaulle, Piaţa Presei Libere, Şoseaua Bucureşti - Ploieşti, la intrare de pe DN1, Fântâna Mioriţa, Piaţa George Enescu, Centrul Istoric, Piaţa Romană, la monumentul Lupoaica, Piaţa Constituţiei, Bulevardul Carol, zona Piaţa Universităţii - Piaţa Rosetti, zona Ateneu - Nicolae Golescu, intersecţiile Şoseaua Colentina cu Şoseaua Ştefan cel Mare, Şoseaua Colentina cu Strada Doamna Ghica, Calea Moşilor cu Bulevardul Dacia, Şoseaua Mihai Bravu cu Strada Baba Novac, Bulevardul Unirii cu Strada Traian, Bulevardul Cantemir cu Bulevardul Mărăşeşti.
Târgul de Crăciun, devenit deja o tradiţie a Capitalei, a fost deschis oficial joi dimineaţă. Cei care îl vizitează pot vedea spectacole, Casa lui Moş Crăciun şi personaje de poveste, pot merge la patinoar sau pot cumpăra bucate tradiţionale şi daruri de sărbători.
Târgul de Crăciun va fi deschis până în 30 decembrie si va putea fi vizitat zilnic, între orele 10.00 şi 22.00.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.