Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) anunţă, luni, că Răşinari, unul dintre cele mai atractive sate turistice din întreaga lume, şi-a primit oficial titlul de ”Best Tourism Village”, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Arabia Saudită. Oferta turistică a zonei a fost prezentată la eveniment în cadrul unui stand.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Răşinari, unul dintre cele mai atractive sate turistice din întreaga lume, şi-a primit oficial titlul de „Best Tourism Village”, într-o ceremonie găzduită de Guvernul Arabiei Saudite şi organizată de UNWTO. Premiul va fi adus în România de către domnii Cătălin Canciu, secretar de stat MAT, şi primarul comunei Răşinari, Bucur Bogdan”, anunţă, luni, MAT, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, evenimentul cu tema ”Turismul care schimbă vieţi”, desfăşurat la AlUla - Arabia Saudită, a reunit reprezentanţi ai autorităţilor pentru turism din întreaga lume, precum şi ambasadori, ”fapt ce a creat o ocazie unică de a promova angajamentul global de a transforma turismul într-un motor pentru dezvoltarea rurală”.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Subiectul a fost reluat şi în cadrul discuţiilor informale pe care secretarul de stat Cătălin Canciu le-a avut cu ministrul turismului al Arabiei Saudite, Ahmed al Khateeb, şi cu secretarul general la UNWTO, Zurab Pololikashvili, din perspectiva eforturilor României de creştere a bunăstării comunităţilor din zonele rurale”, a mai transmis ministerul.

Instituţia a predcizat că Răşinari, din judeţul Sibiu, este marele câştigător al României în cadrul celei de-a doua ediţii a competiţiei mondiale ”Best Tourism Villages”, lansată de UNWTO. Satul a fost selectat, conform regulamentului, din peste 130 de candidaturi, provenite din 57 de ţări.

Oferta turistică a zonei a fost prezentantă, la eveniment, în cadrul unui stand pus la dispoziţie de organizatori.

Satul Răşinari, aflat la doar câţiva kilometri de municipiul Sibiu, face parte din zona denumită Mărginimea Sibiului.

Mărginimea Sibiului este o zonă etnografică unică în România situată la vest de Sibiu, limitată la sud de valea Sadului şi la nord de valea râului Sălişte, ce cuprinde 18 localităţi: Boiţa, Sadu, Râu Sadului, Tălmaciu, Tălmăcel, Răşinari, Poplaca, Gura Râului, Orlat, Fântânele, Sibiel, Vale, Sălişte, Galeş, Tilişca, Rod, Poiana Sibiului şi Jina.

Potrivit autorităţilor locale din Sibiu, localităţile şi-au dezvoltat o economie mixtă, bazată pe agricultura, creşterea animalelor şi meşteşuguri tradiţionale, cu pondere deosebită pe oierit.

”Cea mai mare parte a satelor din zonă au păstrat puternice tradiţii spirituale şi etno-folclorice. Deşi progresiv construcţiile moderne le-au înlocuit pe cele vechi tradiţionale, atmosfera în Mărginimea Sibiului a rămas neschimbată. Costumele de sărbătoare de o eleganţă rară, brodate în negru şi alb sunt purtate cu mândrie de sărbători iar meşteşugurile moştenite din moşi strămoşi sunt practicate cu succes şi azi”, mai arată autorităţile locale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.