Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, joi, că recunoaşte public toate meritele şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, precizând că a făcut o treabă foarte bună în organizarea serviciilor medicale de urgenţă, dar a menţionat că acestea trebuie integrate la nivelul Ministerului Sănătăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Alexandru Rafila a declarat, într-o conferinţă de presă, susţinută la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov, că principala problemă la nivelul serviciilor de ambulanţă este cea a resursei umane.  

“Nu aş exclude, însă, din discuţie şi cred că aici este principala problemă pe care o întâmpinăm în momentul de faţă la nivelul serviciilor acestea specializate de urgenţă prespitalicească, este problema resursei umane, problema resursei umane calificate şi dornice să lucreze într-un astfel de serviciu. Noi ne găsim într-un cerc vicios pentru că în mod evident insuficienţa resurselor umane din acest moment duce la plecarea accelerată a altora care nu mai rezistă acestui ritm infernal de muncă care a fost foarte mult potenţat de pandemia COVID-19 alături de multe alte activităţi au apărut altele noi, testarea de exemplu”, a precizat Rafila. 

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

El a menţionat că pentru activitatea medicală responsabilitatea în faţa opiniei publice este a Ministerului Sănătăţii.  

“Eu mă bucur că avem parteneri profesionişti, la nivelul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă este domnul doctor Arafat, care cu asta s-a ocupat în ultimii 30 de ani, dar, în mod evident, discutăm despre o activitate medicală, iar responsabilitatea atât în faţa profesioniştilor din sănătate, cât şi în faţa opiniei publice este a Ministerului Sănătăţii. Sunt partenerii noştrii, SMURD este o structură a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă care şi-a făcut foarte bine datoria. Eu întotdeauna le voi mulţumi public pentru ceea ce au făcut şi pentru ceea ce fac, dar integrarea serviciilor de urgenţă cu celelalte servicii pe care le oferă de urgenţă prespitalicească sau unităţi de primiri urgenţe sau compartimente de primiri urgenţe cu celelalte tipuri de activităţi ale sistemului de sănătate este absolut necesară pentru că nu funcţionează separat”, a precizat ministrul Sănătăţii. 

El a precizat că aceste servicii trebuie să funcţioneze integrat.  

“Ele trebuie să funcţioneze integrat, iar lucrul ăsta trebuie să fie o politică de sănătate a statului român, care nu trebuie să ţină cont de persoanele care ocupă într-un moment sau altul o poziţie de demnitate publică în aceste domenii, ci trebuie să ţină cont de nevoia oamenilor din România de a beneficia de servicii de sănătate. Aici nu aş vrea să fie intrepretat într-un fel ceea ce am spus eu, am recunoscut şi recunosc public toate meritele domnului doctor Arafat, care a făcut o treabă excelentă în organizarea serviciilor medicale de urgenţă, dar ele trebuie integrate la nivelul Ministerului Sănătăţii şi lucrul ăsta cred că este clar pentru toată lumea”, a mai transmis Alexandru Rafila. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.