Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că Sorin Luca, directorul demisionar al Corpului de Control al ministrului Sănătăţii, deţinea funcţia ca interimar. Rafila a dezvăluit că a organizat de patru ori concurs pentru ocuparea funcţiei de şef al Corpului de Control, dar că de fiecare dată candidaţii nu au trecut probele pentru a ocupa postul. Conform ministrului, Sorin Luca nu a participat la niciun concurs pentru a ocupa postul de şef al Corpului de Control.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministrul Alexandru Rafila a dezvăluit că Sorin Luca, şeful demisionar al Corpului de Control al ministrului Sănătăţii, care a concluzionat că nu sunt probleme la Spitalul ”Sfântul Pantelimon”, ocupa funcţia interimar, ”cu delegaţie”.
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
”Eu am încercat să ocup postul de director (al Corpului de Control al ministrului Sănătăţii – n.r.) şi am organizat nu mai puţin de patru ori, deci în timpul mandatului meu a fost scos de patru ori la concurs postul. De fiecare dată s-au prezentat un număr de persoane şi au căzut la concurs”, a afirmat Alexandru Rafila, miercuri seară, la Antena 3. 
 
Ultimul astfel de concurs a avut loc în urmă cu două sau trei săptămâni. La examenul pentru ocuparea postului s-au înscris persoane ”din exterior”. 
 
Rafila a susţinut că Sorin Luca ”nu s-a înscris la concurs niciodată”. 
 
Sorin Luca a demisionat din funcţia de şef al Corpului de Control al ministrului Sănătăţii, miercuri. Demisia acestuia vine în contextul în care în spaţiul public au apărut tot mai frecvent observaţii conform cărora Corpul de Control al ministrului nu a găsit nicio neregulă privind acuzaţiile penale de la Spitalul ”Sfântul Pantelimon” din Bucureşti, iar procurorii au obţinut, în instanţă, mandate de arestare preventivă pe numele a doi medici din spital, suspectaţi că au ucis în mod deliberat un pacient, prin scăderea dozei de noradrenalină.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.