Primarul general al Capitalei afirmă că încă aşteaptă un răspuns după ce i-a prezentat premierului Marcel Ciolacu o listă cu zeci de construcţii despre care consideră că au fost ridicate ilegal, solicitând ca premierul să ceară Inspectoratului de Stat în Construcţii şi Instituţiei Prefectului Capitalei, să ia măsuri în privinţa acestora şi să le conteste.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„I-am spus (premierului - n.r.): Uitaţi, aici sunt 38 de construcţii ilegale, ar trebui ca Inspectoratul să confirme sau să infirme ce spun eu, că sunt ilegale, şi prefectul, ambii în subordinea primului ministru, să meargă în instanţă şi să le conteste. Aştept, încă, un răspuns, a declarat primarul general.
Primarul mai spune că i-a transmis premierului că motivul prolemelor legate de trafic în Capitală îl reprezintă „urbanismul scăpat de sub control”. 
Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
Nicuşor Dan subliniază că are o comunicare bună cu primul ministru al României.

Primarul Capitalei, Nicuşor Danşi premierul Marcel Ciolacu s-au întâlnit în 19 septembroe şi au discutat despre traficul din Bucureşti, la acel moment, edilul semnalând ilegalităţile din urbanism şi ineficacitatea Inspectoratului de Stat în Construcţii. La rândul său, Marcel Ciolacu a afirmat că, în urma acestei întâlniri, cei doi au construit ceva care duce la o normalitate instituţională.

”Vreau să îi mulţumesc domnului prim-ministru că mi-a făcut această vizită. Am avut o discuţie pe trafic cu două componente. În primul rând, ilegalitatea în urbanism şi construcţii şi ineficacitatea de ani de zile a unor instituţii care sunt în subordinea primului ministru: Inspectoratul de Stat în Construcţii şi prefectul. Domnul prim-ministru o să vă spună că o să se consulte cu ministrul de Interne şi că ne va da un răspuns la solicitare. Solicitarea concretă este pentru PUZ Sector 2 şi cele 38 de autorizaţii. Solicitarea este ca Inspectoratul să le verifice şi prefectul să le atace în instanţă. Şi am discutat de asemenea de posibilitatea de a finanţa transportul public din Bucureşti, care este soluţia durabilă pe rezolvarea traficului”, a declarat Nicuşor Dan, la finalul întâlnirii cu Marcel Ciolacu, desfăşurată la Primăria Capitalei.

La rândul său, premierul a afirmat că, în urma întâlnirii, cei doi doi au construit ”ceva care duce la o normalitate instituţională”.

”Şi eu aş dori să-i mulţumesc domnului primar general. Cred că am construit ceva care duce la o normalitate instituţională, indiferent de persoanele care vremelnic, fiecare dintre noi, conducem ori Guvernul României, ori Primăria Generală şi totuşi vom crea o conectare instituţională între Primăria Generală şi Guvernul României. Am acest material de la primarul general, o să vorbesc şi cu ministrul Justiţiei. Am vorbit data trecută şi cu vicepremierul şi ministrul de Interne, având şi o expertiză în domeniul juridic. Am avut discuţia şi cu ministrul Dezvoltării. Cred că până la urmă instanţa va decide, dar ca şi funcţionare instituţională vom vedea cum vom proceda cel mai bine”, a explicat premierul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.