Primăria Braşov intenţionează să încheie un contract care vizează închirierea unor spaţii, pentru o perioadă de şapte ani, în care să înveţe elevii ale căror şcoli sunt în renovare. Obiectivul autorităţilor locale este de a închiria cel puţin 16 săli de clasă şi 5 laboratoare, la care se adaugă spaţii anexă, valoarea estimată a contractului fiind de 2,5 milioane de euro plus TVA. Municipalitatea a primit o ofertă în acest sens.
Autorităţile locale din Braşov închiriază un spaţiu pentru relocarea temporară a activităţii elevilor care învaţă în unităţile didactice în care se fac lucrări de renovare, proiectul fiind denumit ”Şcoala buffer”.
Obiectivul Primăriei este să închirieze cel puţin 16 săli de clasă şi 5 laboratoare, la care se adaugă celelalte spaţii anexă. Valoarea estimată a închirierii pentru o perioadă de 7 ani este de 2,5 milioane de euro + TVA.
”Primăria a primit două oferte, în cadrul licitaţiei pentru «Şcoala buffer», dintre care doar una, venită din partea Coresi Bussines Park S.A., a fost admisă. Cea de-a doua ofertă a fost depusă după expirarea termenului limită. (...) Conform ofertei depuse, Coresi Bussines Park va pune la dispoziţia municipalităţii o clădire în suprafaţă de 2.444 de metri pătraţi, iar curtea viitoarei şcoli buffer are o suprafaţă de 634 de metri pătraţi. Termenul limită pentru predarea acestui imobil, amenajat conform normativelor prevăzute pentru unităţile de învăţământ, este de 10 luni”, informează Primăria Braşov într-un comunicat dat publicităţii marţi.
Conform cerinţelor Primăriei Braşov, imobilul trebuie să fie amplasat în intravilanul municipiului, într-o zonă accesibilă la staţiile mijloacelor de transport în comun.
Spaţiile care vor fi amenajate în cadrul imobilului vor respecta normele de igienă din unităţile pentru ocrotirea, educarea, instruirea, odihna şi recreerea copiilor şi tinerilor, aprobate prin Ordinul Ministrului Sănătăţii nr. 1456/2020. Cerinţele autorităţii locale includ minim 16 săli de clasă, cel puţin 5 laboratoare, cancelarie pentru 20-25 de cadre didactice, depozite pentru material didactic, bibliotecă şi sală de lectură, birouri administrative pentru director/director adjunct, contabilitate, secretariat), grupuri sanitare pentru fete şi pentru băieţi la fiecare etaj, grupuri sanitare pentru cadrele didactice, cabinet medical şi cabinet psihologic.
”Una dintre problemele majore cu care ne-am confruntat în momentul demarării lucrărilor de reabilitare sau de conformare la normele ISU a fost relocarea claselor din respectivele unităţi de învăţământ, elevii fiind puşi în situaţia de a se muta la altă şcoală. Asta înseamnă modificări de program pentru ambele unităţi de învăţământ şi situaţii neplăcute atât pentru părinţi şi copii, cât şi pentru personalul instituţiilor de învăţământ. Cea mai rapidă soluţie este închirierea unor spaţii amenajate conform normativelor legale pentru educaţie. Astăzi suntem foarte aproape de semnarea contractului, după ce am verificat documentele depuse. Sper să finalizăm cât mai repede această etapă, pentru că ofertantul are la dispoziţie maxim 10 luni să ne pună la dispoziţie toate spaţiile necesare“, a declarat primarul Allen Coliban.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.