Timp de 5 zile Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei a participat, în Cehia, la un workshop de pregătire în domeniul paraşutismului, organizat de unitatea de intervenţie austriacă EKO Cobra, la care au fost prezente toate unităţile membre ale organizaţiei europene Atlas care au în componenţă paraşutişti, arată un comunicat de presă al Jandarmeriei Române.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Patru jandarmi din cadrul BSIJ au făcut echipă în cadrul acestui atelier, parcurgând mai multe probe care au testat capacitatea de infiltrare silenţioasă în zona de desfăşurare a acţiunilor. 
 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Antrenamentele au fost intense şi au prevăzut salturi cu deschidere la mare sau la joasă înălţime, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte. 
 
Anul acesta, elementul inedit pentru paraşutiştii ATLAS l-a reprezentat saltul de la mare înălţime, dintr-un balon cu aer cald. 
 
Cea mai mare înălţime de la care au sărit militarii a fost de 4.000 de metri. De la o astfel de înălţime, ne spun colegii noştri, în momentul parşutării viteza de coborâre este de 50 de metri pe secundă, asta înseamnă aproximativ 200 de km pe oră. 
 
Tot acest timp de coborâre înseamnă un calcul continuu, o monitorizare atentă şi precisă a parametrilor care te ajută să apreciezi momentul în care trebuie să declanşezi deschiderea paraşutei. 
 
„I-am întrebat pe colegii noştri care trebuie să fie cea mai mare calitate a unui paraşutist. Pe lângă pregătirea fizică, e vorba, bineînţeles, de curaj. Însă curajul nu înseamnă absenţa fricii, ci capacitatea de concentrare, care te ajută să treci peste toate instinctele naturale care se activează atunci când trebuie să sari în gol. Este nevoie de o stăpânire de sine extraordinară, de un puternic control al emoţiilor, atunci când eşti în cădere liberă. Iar asta se dobândeşte prin antrenament”, mai indică sursa citată.
 
Luptătorii Brigăzii Speciale de Intervenţie, unitatea de acţiuni speciale a Jandarmeriei Române, se antrenează permanent să lupte în apă, la înălţime, să se paraşuteze ori să escaladeze, pentru a fi pregătiţi să intervină în orice moment şi în cele mai dificile situaţii.
 
Din anul 2011, Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei face parte din Grupul ATLAS, creat la nivelul Uniunii Europene, alături de cele mai prestigioase structuri militare şi de poliţie, cu competenţe în domeniul prevenirii şi combaterii terorismului, conform sursei menţionate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.