O femeie de 67 de ani a devenit cea mai în vârstă mamă-surogat din lume, aducând pe lume propria nepoată, în Centrul de Reproducere Umană Genesis Atena, pentru fiica de 43 de ani care avea o suferinţă ce nu i-ar fi permis să ducă o sarcină până la termen, anunţă filiala din România a clinicii elene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Femeia de 67 de ani, Anastassia Ontou, din Grecia, a reuşit să ducă sarcina până la şapte luni şi jumătate, când a născut prin cezariană o fetiţă perfect sănătoasă.

“Mă simt mai mult bunică, nu mă simt mamă. Fata mea a avut inima frântă atunci când a constatat că nu poate purta ea o sarcină”, a declarat Anastassia, precizând însă că decizia ei a fost uşor de luat.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Constantina, fiica de 43 de ani a Anastassiei, a precizat că inţial a crezut că mama ei este nebună.

“Nu am mai plâns aşa de ani de zile, atunci când am aflat ce vrea să facă mama”, a spus Constantina. Femeia  a încercat timp de şapte ani să facă un copil, însă din pricina unei suferinţe medicale grave, uterul ei a fost îndepărtat, nemaiputând purta o sarcină.

Doctorul Konstantinos Pantos, coordonatorul Centrului de Reproducere Umană Genesis Atena,  unul dintre renumiţii specialişti în infertilitate, s-a ocupat atât de procedura de reproducere asistată, cât şi de supravegherea sarcinii. 

Medicul Pantos a recunoscut că a avut reţineri atunci când a fost vorba despre această sarcină, dar că ea a reprezentat şi o adevarată provocare medicală.

"Având în vedere vârsta mamei purtătoare, a fost pentru prima oară când a fost necesar un acord al judecătorilor. Conform recordurilor mondiale, este cea mai în vârstă mamă surogat care a dus la final o sarcină”, a precizat dr. Konstantinos Pantos, potrivit sursei citate.

Medicul grec Pantos a fost şi autorul altor premiere medicale.

Astfel, în 2004, într-o clinică din Grecia, medicul Pantos  a contribuit la naşterea primului copil perfect sănătos dintr-o familie purtătoare a sindromului Leber (o boală genetică ce duce la orbire) şi care mai avea doi copii orbi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.