Prefectura Argeş a transmis, vineri, primele concluzii ale controlului la spitale şi a precizat că nu este respectat timpul maxim de preluare a unui pacient în zona de tratament, nici prioritizarea la laboratorul de imagistică. Probleme au fost depistate şi pe linia securităţii la incendiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Primele concluzii ale comisiei de control în spitale confirmă o parte din sesizările făcute de argeşeni! Nu este respectat timpul maxim de preluare a unui pacient în zona de tratament, nici prioritizarea la laboratorul de imagistică. Probleme au fost depistate şi pe linia securităţii la incendiu: mai multe uşi blocate împiedicau evacuarea în caz de urgenţă”, a transmis, vineri, Prefectura Argeş, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că verificările dispuse începând de joi în spitalele publice din Argeş sunt în desfăşurare.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”S-a început cu Spitalul de Urgenţă Piteşti şi concluziile primei zile arată că sunt deficienţe pe mai multe paliere. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Argeş au stabilit că este încălcat Protocolul naţional de triaj al pacienţilor la Urgenţă. Cu alte cuvinte, au confirmat faptul că sunt oameni care aşteaptă prea mult. Nu se respectă urgenţele, în special la laboratorul de imagistică unde s-a constatat că intrau alte cazuri înaintea celor din UPU. Vorbim despre analize importante pentru că în acest laborator se fac examinări CT şi radiologice”, a transmis prefectul de Argeş, Radu Perianu.

Acesta anunţă că a fost aplicată o sancţiune pentru că nu este respectat timpul maxim de preluare în zona de tratament, în valoare de 3.000 de lei şi s-a impus să se remedieze această situaţie.

”Nu pentru o perioadă, ci permanent. Este absolut normal ca o persoană cu o situaţie medicală gravă să fie examinată înaintea unui alt pacient cu probleme mai mici. Oamenii nu trebuie să mai fie lăsaţi cu orele la uşa Urgenţelor. Nimeni nu vine la spital de drag, ci fiecare are o problemă. Acesta trebuie să fie singurul criteriu: care pacient are nevoie de îngrijire mai repede”, a mai transmis prefe4ctul.

Acesta a precizat că nu sunt respectate o parte din măsurile de securitate la incendiu.

”Unităţile medicale care au 300 de paturi sau peste acest număr ar trebui să aibă constituit Serviciu Privat pentru Situaţii de Urgenţă, lucru care nu s-a făcut la Spitalul de Urgenţă Piteşti. La mai multe secţii, uşile aveau dispozitivele electrice blocate şi nu putea fi asigurată evacuarea. Erau echipamente şi materiale medicale depozitate pe holuri. Asta înseamnă că, tot în caz de urgenţă, trebuia făcut slalom cu pacienţii”, a mai arătat sursa citată.

Potrivit acesteia, neconformităţi au depistat şi inspectorii DSVSA care au controlat blocul alimentar, respectiv, plafonul avea urme de condens şi s-a cerut igienizare, spaţiul pentru spălarea fructelor şi legumelor era deteriorat.

O echipă de control formată din reprezentanţi ai mai multor instituţii a început, joi, verificări la 13 spitale publice din judeţul Argeş, aflate în administrarea Consiliului Judeţean sau a autorităţilor publice locale. Controalele au loc după ce Prefectura a primit numeroase sesizări de la pacienţi sau rude ale acestora, reclamaţii care vizau condiţiile din spitale, timpul de aşteptare şi chiar faptul că aparţinătorii nu pot lua legătura cu rudele internate în spital sau cu medicii care le tratează pe acestea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.