Sute de copii din judeţul Prahova încep anul şcolar în şcoli care funcţionează în alte imobile decât cele care le sunt alocate, din cauză că lucrările de renovare sau reabilitare termică nu s-au terminat. Sunt situaţii în care copiii vor face cursuri într-o casă parohială sau într-o sală de sport. Într-o comună situată în apropiere de Ploieşti, cursurile vor avea loc în căminul cultural şi în două containere. Controale realizate de o comisie au scos la iveală că, înainte cu o săptămână de începerea anului şcolar, unele unităţi de învăţământ din judeţ nu au autorizaţii sanitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Sute de preşcolari şi elevi de la peste 20 de şcoli şi grădiniţe din Prahova vor începe anul şcolar în alte clădiri decât cele în care funcţionau, în mod tradiţional, unităţile de învăţământ la care sunt înscrişi.

Este cazul copiilor de unele la şcoli şi grădiniţe din oraşele Băicoi, Breaza, Comarnic Urlaţi, Mizil, Boldeşti Scăeni, Slănic şi din comunele Baba Ana, Băneşti, Berceni, Drăgăneşti, Dumbrava, Filipeştii de Târg, Gorgota, Iordăcheanu, Lipăneşti Păuleşti, Plopu, Podenii Noi, Proviţa de Jos, Starchiojd.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

În cele mai multe situaţii, elevii sau preşcolarii învaţă în alte clădiri ale şcolilor. Sunt însă şi cazuri în care spaţiile amenajate pentru cursuri sunt unele mai puţin obişnuite.

La Comarnic, acoperişul Şcolii Gimnaziale nr 2 a fost distrus de o furtună  în luna iulie, astfel că elevii vor învăţa în două schimburi, într-o casă parohială.

Tot la Comarnic, un corp de clădire al Liceului ”Simion Stolnicu” este în reabilitare termică, iar din acest motiv elevii vor ace cursuri, conform datelor furnizate vineri de Prefectura Prahova în Centrul SMURD din oraş, unde vor învăţa în două schimburi.

Şcoala Gimnazială din satul Pietrosani, comuna Puchenii Mari îşi desfăşoară activitatea în incinta Căminului Cultural din satul Pietroşani precum şi în două containere amplasate în curtea acestuia. Pentru această unitate de învăţământ nu există autorizaţie sanitară de funcţionare, cu o săptămână înainte de prima zi a anului şcolar. O comisie formată din reprezentanţi ai mai multor instituţii, formată în baza unui ordin al prefectului de Prahova Emil Drăgănescu, a făcut verificări la şcoala din Pietroşani dispunând verificarea calităţii apei distribuite în reţeaua unităţii de învăţământ şi asigurarea primirii luminii din partea stângă în sălile de curs.

Controalele realizate de aceeaşi comisie au scos la iveală că, înainte cu o săptămână de începerea anului şcolar, unele unităţi de învăţământ din judeţ nu au autorizaţii sanitare, nu toţi angajaţii aveau efectuat controlul medical periodic de medicina muncii, în în altele nu fuseseră realizate operaţiunile de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie, iar unele şcoli cu internat se pregătesc să cazeze elevi în camere cu mobilier vechi şi uzat.

Au fost şi situaţii în care comisia a cerut angajaţilor unor unităţi didactice să se înscrie la cursuri de Colegiului Mihai Cantacuzino din Sinaia, sau Şcolii cu clasele I-VIII Nestor Urechia din Buşteni.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat, marţi, că anul şcolar 2024 – 2025 va începe cu peste 800 de şcoli în proces de reabilitare, modernizare sau construcţie, ceea ce este ”un record”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.