Autorităţile din judeţul Prahova vor realiza, cel mai probabil miercuri, analize pentru a depistarea virusului rabiei, dar şi o necropsie a ursului care a atacat, marţi, o turistă pe traseul Jepii Mici din Masivul Bucegi. Între timp, a fost deschisă şi o anchetă care va stabili legalitatea intervenţiei de extragere prin împuşcare a animalului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Prahova va realiza analize pentru a stabili dacă ursul care a ucis o turistă în Masivul Bucegi era turbat. 
„Aşteptăm să aducă animalul. Vom face examen anatomo-patologic şi în vederea depistării virusului rabic”, a declarat, miercuri, pentru News.ro, directorul DSVSA Prahova, George Stratulat.
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
18 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, Philip Morris, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
Potrivit acestuia, probele biologice pentru depistarea virusului rabiei vor fi analizate întâi la Ploieşti,  fiind trimise şi la Bucureşti probe pentru confirmarea sau infirmarea rezultatului.
Între timp, a fost deschisă o anchetă pentru a se stabili legalitatea intervenţiei de extragere prin împuşcare a animalului, operaţiune care s-a făcut în regim de urgenţă, marţi seară, de către o echipă de intervenţie constituită conform OUG 81/2021.
„Unitatea de parchet urmează să se pronunţe şi sub aspectul legalităţii împuşcării exemplarului de urs. Din verificările efectuate până la acest moment, s-a conturat o stare de necesitate ce a impus extragerea exemplarului de urs prin împuşcare, pentru prevenirea unor alte evenimente negative”; informează, miercuri, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova.
Încă de marţi, atât jandarmii montani cât şi salvamontiştii care au intervenit în zona în care a fost atacată şi sfâşiată tânăra de 19 ani, au afirmat că ursul, care nu a părăsit zona, a încercat în repetate rânduri să îi atace pe salvatorii care acţionau pentru recuperarea trupului neînsufleţit al victimei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.