Peste 100 de pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Harghita votează, duminică, prin intermediul urnei mobile, în timp ce zeci de deţinuţi de la Penitenciarul Miercurea Ciuc şi din arestul Poliţiei Judeţene şi-au exprimat deja opţiunea electorală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, Demeter Ferenc, a declarat că în spital au fost împărţite din timp formulare pacienţilor, iar aceştia şi-au exprimat intenţia de a vota. Formularelor completate li s-au ataşat adeverinţe care atestă că aceste persoane sunt internate în spital, documentele fiind predate la Secţia de votare nr.16 din municipiu, în vederea aducerii unei urne mobile.

”Interesul este mai mare decât la scrutinele precedente. De obicei, urna mobilă ajunge pe fiecare secţie, pentru bolnavii nedeplasabili reprezentanţii secţiei de votare intră cu urna mobilă în salon, ca pacienţii să poată vota, iar ceilalţi votează pe hol”, a spus Demeter Ferenc.

Preşedintele Secţiei de votare nr. 16, Irina Bartis, a declarat că s-au înregistrat 115 cereri de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, dintre care 102 au rămas valabile, celelalte fiind completate de persoane care nu au domiciliul sau reşedinţa în Miercurea Ciuc.

Potrivit acesteia, procesul de votare la Spiatul Judeţean a început după prânz şi se desfăşoară ”anevoios”.

”Nu ni s-a întors încă urna, acum am mai mai solicitat urne, pentru că deja cea trimisă s-a umplut, fiind şi buletinele mari. Merge încet la spital…”, a spus Bartis.

La Penitenciarul Miecurea Ciuc procesul de vot s-a încheiat. Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului, subcomisarul Adrian Bujac, a declarat corespondentului News.ro că din cei 367 de deţinuţi 103 au drept de vot. Dintre aceştia, 41 au cerut în scris să îşi exercite acest drept şi 32 au votat la Clubul Deţinuţilor, unde au fost amenajate două cabine de vot.

Reprezentantul penitenciarului a precizat că majoritatea deţinuţilor care şi-au exprimat opţiunea electorală sunt condamnaţi definitiv, fără să îşi fi pierdut dreptul de vot prin sentinţe judecătoreşti.

Potrivit sursei citate, cel mai tânăr deţinut care a votat duminică are 21 ani şi este arestat preventiv pentru furt, iar cel mai în vârstă este un bărbat de 67 de ani, arestat preventiv pentru omor.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a afirmat, la rândul său, că urna mobilă a fost solicitată şi la arestul Poliţiei Judeţene (Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă), unde au votat două persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.