Angajaţii de pe raza Curţii de Apel Ploieşti pe funcţii de specialitate şi personal conex acuză că, din cauză că tribunalele de pe raza acestei instituţii „nu au declarat şi nu s-au înregistrat corect în contabilitate cu sumele reprezentând drepturi salariale restante neachitate”, ei lucrează „pe datorie”. În acest context sindicatul care îi reprezintă pe aceşti angajaţi anunţă că vineri, în faţa sediului Curţii de Apel Ploieşti, va avea loc un protest la care sunt aşteptate 250 de persoane.
„Salariaţii din raza Curţii de apel Ploieşti muncesc pe datorie!”, se arată într-un comunicat dat publicităţii, joi de Sindicatul Naţional al Grefei Judiciare DICASTERIAL.
În documentul citat, angajaţii pe funcţii de specialitate şi conexe din instituţiile de pe raza Curţii de Apel Ploieşti susţin că „timp de 6 luni de zile Curtea de Apel Ploieşti - în calitate de angajator al personalului auxiliar de specialitate şi conex şi ordonator secundar de credite şi Tribunalul Buzău, Tribunalul Dâmboviţa şi Tribunalul Prahova – în calitate de ordonatori terţiari de credite nu au achitat integral salariile”.
Potrivit sindicatului, angajaţii au purtat o corespondenţă cu Curtea de Apel Ploieşti, în calitate de angajator al personalului auxiliar de specialitate şi conex şi cu cele trei tribunale aflate în aria teritorială de competenţă a Curţii, iar din această corespondenţă „rezultă că ordonatorul secundar de credite – curtea de apel şi ordonatorii terţiari de credite – tribunalele nu au declarat şi nu s-au înregistrat corect în contabilitate cu sumele reprezentând drepturi salariale restante neachitate”.
În acest context, sindicatul anunţă că vineri, 3 noiembrie, între orele 11.00-13.00, în faţa sediului Curţii de Apel Ploieşti va avea loc un protest la care vor participa aproximativ 250 de salariaţi „nemulţumiţi de neplata la zi a salariilor”.
Protestatarii revendică rectificarea datelor înscrise în sistemul naţional de raportare – FOREXEBUG pentru perioada aprilie – octombrie 2023, inclusiv; completarea „de îndată a notelor explicative privind plăţile restante din lunile precedente (drepturi salariale) şi comunicarea acestora conform dispoziţiilor legale în vigoare”; stingerea plăţilor salariale restante înaintea oricăror angajamente legale şi plata salariilor înaintea oricăror obligaţii băneşti ale angajatorului, „chiar dacă asta ar însemna intrarea în incapacitate de funcţionare a instanţelor judecătoreşti din aria de competenţă”.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.