Directorul general în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, afirmă că verificările de pe litoral în acest sezon estival vor sta sub lumina consilierii şi prevenţiei, iar şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa, Horia Constantinescu, a declarat că nu este cel care va strica sezonul, dar a avertizat că măsurile vor fi ferme pentru cei care pun în pericol sănătatea consumatorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Comandamentului Litoral 2024 al ANPC a fost lansat oficial, marţi, în cadrul unei conferinţe susţinute în Mamaia Nord. 
Directorul general în ANPC, Paul Anghel, a explicat cum vor fi făcute controalele în acest sezon estival.  
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
”În acest an, verificările, controalele de pe litoralul românesc vor sta sub lumina consilierii şi prevenţiei. Sancţiunea şi controlul doar în situaţiile în care vor exista, ştiu eu, Doamne-fereşte, toxinfecţii alimentare sau situaţii deosebite. Am mers pe partea de informare a operatorilor economici, am mers pe partea de consiliere a acestora. Am lansat anumite ghiduri, fie pe partea de alimentaţie publică, fie pe partea de cazare-primire turistică şi în zona de divertisment. Am luat la pas litoralul românesc cu suficient timp înainte, am găsit anumite locaţii care nu corespundeau, dar care s-au aliniat pe parcurs la cerinţele legale. Sunt cei care sunt sezonieri, operatorii economici sezonieri şi care vin pentru o perioadă scurtă tulbură într-un fel, în ghilimele, liniştea operatorilor economici care investesc de ani de zile pe litoralul românesc. Suntem români, suntem patrioţi ne dorim consumatorul român să vină pe litoralul românesc. Îl asigurăm că Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor cât şi celelalte autorităţi veghează la a avea un concediu relaxat plăcut şi, de ce nu, în conformitate cu toate standardele legale”, a declarat Paul Anghel
De asemenea, şeful CJPC Constanţa, Horia Constantinescu, a afirmat că nu este cel care va strica sezonul estival. 
”Nu sunt Grinch, cel care a stricat Crăciunul şi nici cel care va strica sezonul, dar trebuie să ne amintim că în urmă cu deja câţiva ani autoritatea noastră a iniţiat şi a reuşit să transpună într-un act normativ ideea de cazier comercial. Plecăm de la această idee. Nu este normal ca nici o autoritate a statului permanent să vină să consilieze pe cineva care şi în trecut a mai fost fie consiliat, fie sancţionat pentru acelaşi abateri. Şi vom avea în vedere acest lucru cu siguranţă. Şi de asemenea nu este normal ca cineva să înceapă o afacere de mici dimensiuni fără să se îndestuleze de informaţii. Spuneam eu în trecut că, aşa cum nu te apuci să conduci întâi maşina şi abia după aceea te apuci să vezi ce ai de făcut pentru a obţine permisul de conducere, nici în cazul acestor caşcarabete, dughene sau cum vreţi să le numiţi, nu mi se pare normal să umbrească investiţiile importante din turismul românesc”, a declarat Horia Constantinescu. 
El a avertizat că măsurile vor fi ferme faţă de cei care pun în pericol sănătatea consumatorilor. 
”Cu siguranţă şi cu privire la situaţiile ce pun în pericol flagrant sănătatea şi de ce nu viaţa consumatorilor măsurile vor fi extraordinari de ferme pentru că mi s-ar părea ciudat să-i spun măi, măi, măi, nu e bine să-ţi otrăveşti semenii cu peşte păstrat în condiţii improprii sau cu alte produse la fel de periculoase. Vom veghea bineînţeles, şi la ceea ce înseamnă dezvoltarea unui litoral corect, iar acolo unde operatorii economici au înţeles din anii trecuţi că au de respectat anumite exigenţe legale şi trebuie să se alineze şi poate unora mai noi, cu siguranţă le vom fi alături pentru a reuşi să-i aducem la nivelul pe care cu toţii sigur ni-l dorim, eliminându-le în felul acesta mă gândesc eu, concurenţa neloaială prin sancţionarea celor care n-au înţeles nimic din anii trecuţi”, a mai declarat şeful CJPC Constanţa.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.