Prima construcţie etajată de tip park&ride, modulară, din panouri metalice, construită în ultimii 30 de ani în Bucureşti, a fost realizată la intersecţia Şoselei Berceni cu Şoseaua Olteniţei, după o investiţie de peste 22 de milioane de lei. Parcarea oferă 305 locuri şi are o suprafaţă de aproape 5.000 de metri pătraţi.
”Urmare a unei investiţii de 22.672.002,60 lei şi amenajată într-una dintre cele mai aglomerate zone din Bucureşti, la intersecţia Şoselei Berceni cu Şoseaua Olteniţei, parcarea de la Piaţa Sudului este prima construcţie etajată de tip park&ride, modulară, din panori metalice, construită în ultimii 30 de ani în Bucureşti”, a transmis, joi, Primăria Sector 4, printr-un comunicat de presă.
Cu o suprafaţă desfăşurată de 4.950 metri patraţi, noua parcare are o capacitate de 305 locuri, dispuse pe trei nivele: parter, un etaj şi terasă. La parter, au fost configurate 86 de parcaje, dintre care 7 sunt destinate persoanelor cu dizabilităţi, iar două locuri motocicletelor. Totodată, la etaj, pot parca 76 de autovehicule, iar cele 89 de locuri amenajate la ultimul nivel sunt destinate exclusiv abonatilor. În afara spaţiilor din interior, parcarea de la Piaţa Sudului beneficiază şi de 60 de locuri la exterior, dintre care trei sunt destinate persoanelor cu dizabilităţi.
”Parcarea de la Piaţa Sudului va avea o dublă funcţiune. Ea va asigura atât deservirea celor care tranzitează zona şi caută un spaţiu de tip park&ride, pentru a-şi lăsa maşina în siguranţă şi pentru a traversa oraşul cu metroul, sau cu alte mijloace de transport în comun cât şi a celor care locuiesc în apropiere şi au nevoie de o parcare de reşedinţă. Realizată pe o structură metalică, menită să îi asigure rezistenţa, cu faţade, confecţionate din materiale uşoare (aluminiu), perforate, care să permită o cât mai bună ventilaţie a aerului şi în care sunt încorporate instalaţii electrice de tip LED, pentru un efect arhitectural deosebit, noua parcare de la Piaţa Sudului oferă condiţii de maximă siguranţă pentru şoferii care o vor folosi”, a transmis Primăria Sector 4.
Sursa citată susţine că parcarea îndeplineşte toate cerinţele impuse de normele de siguranţă la incendiu, iar pe de altă parte, este supravegheată non stop de peste 30 de camere video. Toate suprafeţele de parcare sunt antiderapante, realizate din răşini speciale, foarte rezistente la condiţii de trafic intens. Mai mult, toate căile de rulare sunt prevăzute cu instalaţii de degivrare (sistem de încălzire care topeşte zăpada de pe anvelopele maşinilor).
Primăria anunţă că aproape 1.000 de noi locuri de parcare au fost amenajate în mai puţin de un an de zile, în apropierea celor mai mari staţii de metrou din sector, Piaţa Sudului, Apărătorii Patriei, Dimitrie Leonida, pentru a fluidiza traficul în cele mai aglomerate zone.
”Mai mult, în scurt timp, acestora li se vor adauga alte 200 de parcaje noi, amenajate în apropierea staţiei de metrou Apărătorii Patriei. Sectorul 4 este primul şi singurul, în acest moment, care are parcări de utilitate publică, realizate prin investiţii proprii, atât pe bulevardele preluate în administrare, de la Primăria Capitalei, cât şi în diferite zone, ca obiective de sine stătătoare. În total, aproape 10.000 de noi locuri de parcare vor fi create in Sectorul 4, ca urmare a lucrărilor de supralărgire a marilor bulevarde, unde s-au amenajat parcări în spic, precum şi a celor 12 parcări publice”, a mai transmis Primăria Sector 4.
Potrivit Regulamentului privind parcările publice aflate în administrarea Sectorului 4 al Mun. Bucureşti, prin Direcţia de Mobilitate Urbană, în parcajele de tip “park&ride”, este permis accesul autovehiculelor care nu depăşesc masa totală de 3,5 t şi/sau dimensiuni maxime de 2,5 m lăţime şi 5, 5 m lungime.
Orarul de funcţionare a parcajelor de tip “park&ride” este de luni până duminică, în intervalul orar 00.00-24.00. Intervalul 7.00-19.00 se tarifează ca interval întreg, indiferent de ora la care se parchează (în interiorul intervalului) cu 3 lei/interval ( TVA inclus).
În afara intervalului menţionat anterior, tariful este de 3 lei/oră ( TVA inclus).În parcajele de tip “park&ride” nu se pot face abonamente, nefiind încurajată parcarea pe termen lung, conform specificului acestui tip de parcaje.
În Sectorul 4, sunt înregistrate un număr de 44.813 locuri de parcare de reşedinţă şi un număr de aproximativ 150.000 de autovehicule înmatriculate.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.